Wintersportkamp 2023

De inschrijving is gesloten! Stuur een mailtje naar Anne@bvdgf.org als je nog op de reservelijst wilt!

15 t/m 21 januari 2023

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Weer lekker de sneeuw in!

Nadat we heleaas het wintersportkamp van 2022 moesten annuleren zijn we gelukkig weer terug met het wintersportkamp in 2023! Lijkt het jou leuk om een hele week met andere jongeren met diabetes op te trekken in Oostenrijk en daarnaast ook nog wat te leren over wintersport en diabetes? Schrijf je dan snel in. Binnen één dag zit vaak het wintersportkamp al vol dus wees er snel bij! Voor ons is het niks geks dat dit kamp zo snel vol zit want het is elk jaar een groot feest.

Het wintersportkamp is voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Er is plek voor 40 jongeren. Was jij geselecteerd voor het wintersportkamp van 2022? Dan krijg jij voorrang. Schrijf je wel opnieuw in voor dit kamp zodat wij weten dat je in 2023 alsnog mee wil! 

Ter plekke verdelen we de groep in zes groepjes, op niveau van skiën of snowboarden. Elk groepje krijgt les van een ski- of snowboardleraar en krijgt een eigen DVK die toeziet op de medische veiligheid en jou ondersteunt in jouw diabetes waar nodig. 

Wil je mee skiën wacht niet te lang, maar schrijf je vanaf 23 mei in voor het wintersportkamp! 

Waarom doe je mee?

Het accent van het wintersportkamp ligt, naast het wintersporten, op zelfmanagement en zelfregulatie. Dat betekent dat we je stimuleren om zelf te ervaren wat de effecten van sport op diabetes zijn. Je mag zelf ervaren wat voor aanpassingen nodig zijn en doet deze in overleg met het medisch team. 

Dit wintersportkamp is voor 40 jongeren met diabetes die insuline gebruiken. De deelnemers zijn tijdens het kamp tussen de 12 t/m 17 jaar oud, waarvan de jongsten minimaal op de middelbare school zitten.

Programma

Zondag 15 januari

 • Ca 06.00u Vertrek met de bus vanaf sportcentrum Papendal in Arnhem
 • Ca 12 uur later: Aankomst bij Hotel Schaidberg in Obertauern

Maandag 16 t/m vrijdag 20 januari

 • Skiën, snowboarden, gezelligheid en sneeuw!
 • Je kiest of je wil skiën of snowboarden. Wisselen tijdens de week is niet mogelijk.
 • En natuurlijk een bonte avond...
 • Vrijdagavond vertrekken we weer met de bus richting Nederland

Zaterdag 21 januari

 • Na een nachtelijke busreis zullen we rond 08.00u 's ochtends weer op Papendal zijn. 

Kosten

De kosten voor het wintersportkamp zijn €950,-. Zodra je bevestiging krijgt dat we een plekje voor jou gereserveerd hebben vragen we je een aanbetaling van €100 te doen. Dat zal rond eind augustus zijn. Het resterende bedrag betaal je in twee termijnen. €450 voor 1 oktober 2022 en de resterende €400 voor 1 december 2022.

Deze €950,- is inclusief: Busreis, overnachtingen, alle maaltijden, snacks en hypomateriaal, materiaal (schoenen, ski’s/snowboard en helm), ski- of snowboardles en de skipas.

Exclusief: Reiskosten van en naar Papendal (Arnhem), reisverzekering met wintersportdekking, annuleringsverzekering, skikleding, skibril en zakgeld.

Tip: Controleer bij de zorgverzekering of je een deel van het bedrag terug kunt krijgen. Een aantal verzekeraars geeft een deel terug, wanneer je een factuur van het wintersportkamp indient. Je kunt bij ons een factuur opvragen.

Corona

Mochten we als gevolg van het coronavirus het kamp moeten annuleren, dan krijg je de volledige inschrijfkosten teruggestort. Je loopt dus geen enkel financieel risico.

Let op: Het wintersportkamp is altijd snel vol. Kinderen die voor het wintersportkamp van 2022 waren geselecteerd, krijgen voorrang. Het kan dus zijn dat je op de reservelijst terechtkomt. We laten je zo snel mogelijk weten of je daadwerkelijk mee kunt.

We vertrekken per touringcar (bus) vanaf Papendal in Arnhem naar Obertauern in Oostenrijk, waar wij zullen verblijven in Jugendhotel Schaidberg. De reis duurt ongeveer 12 uur. De skilift is op loopafstand en het is mogelijk om terug te skieën/snowboarden naar het verblijf. Wij zullen hier elke dag ontbijten, (warm) lunchen en (warm) avondeten.

Wil je de locatie alvast bekijken klik dan hier.

 • Hier noemen we alleen de belangrijkste zaken die je mee moet nemen. Bekijk vooral de complete paklijst goed, die je hieronder kan downloaden. Vink af wat je hebt ingepakt, zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

  • Diabetesmateriaal (pomp/pen/naaldjes/meter/strips/insuline/glucagen/batterijen etc)
  • Overige medicatie voor allergieën/misselijkheid ed
  • Paspoort/Identiteitsbewijs en verzekeringspasjes
  • Wintersportspullen (kleding, handschoenen, skibril etc)
  • Je mag eigen ski- of snowboardmateriaal meenemen, anders krijg je dat van ons.
  • Wat zakgeld 
  • Kleine rugzak om overdag spullen in mee te nemen
  • Natuurlijk je kleding, toilettas e.d. (denk aan slippers!)
  • Handdoeken (er zijn ter plaatse geen handdoeken te krijgen!)

  Download paklijst

Femke (17)

Type 1

Ik kan een kamp met de BvdGF echt aanraden. Je doet toffe dingen én je maakt nieuwe vrienden, die weten wat diabetes betekent en dat ook kunnen relativeren.”

Inschrijven

Leuk dat je interesse hebt in het Wintersportkamp. Schrijf je snel in want er kunnen 40 jongeren mee en het kamp is elk jaar opnieuw snel gevuld! Omdat de deelnemers van het wintersportkamp 2022 voorrang krijgen kan het zijn dat je op de reservelijst komt. Eind augustus hoor je of een van de felbegeerde plekken voor jou is. Op dat moment doe je ook de eerste aanbetaling.

Als je je inschrijft voor het wintersportkamp betekent dit dus niet automatisch dat je meemag op kamp! Je krijgt vanzelf van ons een mail of je bent geselecteerd of dat je op de reservelijst staat. 

De inschrijving is gesloten! Wil je alsnog mee? Stuur dan een mailtje en wellicht kom je dan op de reservelijst terecht!

Heb je vragen over het wintersportkamp? Mail ze naar Anne@bvdgf.org

Dit vind je misschien ook gaaf?