Wintersportkamp

Afgelast i.v.m. corona!

Alternatief outdoorkamp in de zomer!

 31 januari t/m 6 februari 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Geen wintersportkamp 2021

Inschrijven is helaas op dit moment niet mogelijk. Maar we hebben wel een heel tof alternatief! 

Helaas!! Als gevolg van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) hebben we besloten om in 2021 geen wintersportkamp te organiseren. Ongelooflijk jammer, maar het risico op besmettingen in een bus en jeugdhotel vol jongeren vinden we te groot. Voor de jongeren met diabetes zelf, maar ook voor de grote groep (medische) begeleiders die mee gaat tijdens het kamp. We willen niet het risico lopen dat zij niet naar hun werk kunnen na terugkeer.

We duimen dat er snel een vaccin is. We laten op deze pagina de informatie over het kamp staan, voor wie zich vast wil oriënteren op deelname in 2022.

En...we hebben een heel gaaf (vinden we zelf ;)) alternatief bedacht! Ga jij in augustus mee op een zomers avontuur in de Oostenrijkse bergen?

Lees snel verder!

Waarom doe je mee?

Het accent van het wintersportkamp ligt, naast het wintersporten, op zelfmanagement en zelfregulatie. Dat betekent dat we je stimuleren om zelf te ervaren wat de effecten van sport op diabetes zijn. Je mag zelf ervaren wat voor aanpassingen nodig zijn en doet deze in overleg met het medisch team. 

Dit wintersportkamp is voor 40 jongeren met diabetes die insuline gebruiken. De deelnemers zijn tijdens het kamp tussen de 12 t/m 17 jaar oud, waarvan de jongsten minimaal op de middelbare school zitten.

Programma

Zondag 

 • Ca 06.00u Vertrek met de bus vanaf sportcentrum Papendal in Arnhem
 • Ca 12 uur later: Aankomst bij Hotel Schaidberg in Obertauern

Maandag t/m vrijdag 

 • Skiën, snowboarden, gezelligheid en sneeuw!
 • En natuurlijk een bonte avond...
 • Vrijdagavond vertrekken we weer met de bus richting Nederland

Zaterdag 

 • Na een nachtelijke busreis zullen we rond 08.00u 's ochtends weer op Papendal zijn. 

Kosten

De kosten voor het wintersportkamp zijn €950,-.

Deze €950,- is inclusief: Busreis, overnachtingen, alle maaltijden, snacks en hypomateriaal, materiaal (schoenen, ski’s/snowboard en helm), ski- of snowboardles en de skipas.

Exclusief: Reiskosten van en naar Papendal (Arnhem), reisverzekering met wintersportdekking, annuleringsverzekering, skikleding, skibril en zakgeld.

Tip: Controleer bij de zorgverzekering of je een deel van het bedrag terug kunt krijgen. Een aantal verzekeraars geeft een deel terug, wanneer je een factuur van het wintersportkamp indient. Je kunt bij ons een factuur opvragen.

Let op: Het wintersportkamp is altijd snel vol. Kinderen die nog niet eerder mee zijn geweest krijgen bij ons voorrang. Het kan dus zijn dat je op de reservelijst terechtkomt. We laten je zo snel mogelijk weten of je daadwerkelijk mee kunt.

We vertrekken per touringcar (bus) vanaf Papendal in Arnhem naar Obertauern in Oostenrijk, waar wij zullen verblijven in Jugendhotel Schaidberg. De reis duurt ongeveer 12 uur. De skilift is op loopafstand en het is mogelijk om terug te skieën/snowboarden naar het verblijf. Wij zullen hier elke dag ontbijten, (warm) lunchen en (warm) avondeten.

Wil je de locatie alvast bekijken klik dan hier.

Hier noemen we alleen de belangrijkste zaken die je mee moet nemen. Bekijk vooral de complete paklijst goed, die je hieronder kan downloaden. Vink af wat je hebt ingepakt, zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

 • Diabetesmateriaal (pomp/pen/naaldjes/meter/strips/insuline/glucagen/batterijen etc)
 • Overige medicatie voor allergieën/misselijkheid ed
 • Paspoort/Identiteitsbewijs en verzekeringspasjes
 • Wintersportspullen (kleding, handschoenen, skibril etc)
 • Je mag eigen ski- of snowboardmateriaal meenemen, anders krijg je dat van ons.
 • Wat zakgeld 
 • Kleine rugzak om overdag spullen in mee te nemen
 • Natuurlijk je kleding, toilettas e.d. (denk aan slippers!)
 • Handdoeken (er zijn ter plaatse geen handdoeken te krijgen!)

Download paklijst

Femke (17)

Type 1

Ik kan een kamp met de BvdGF echt aanraden. Je skiet én je maakt nieuwe vrienden, die weten wat diabetes betekent en dat ook kunnen relativeren.”

Inschrijven

Leuk dat je interesse hebt in het Wintersportkamp. Helaas is aanmelden op dit moment niet mogelijk. De situatie rondom COVID-19 laat een wintersportkamp nu helaas niet toe. Maar we hebben wel een heel gaaf alternatief bedacht:

Bekijk het hier!

Gerelateerde evenementen