WeRun
2ChangeDiabetes Mallorca 

Doe mee!  Informatiegids aanvragen

 7 t/m 10 oktober 2022

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

In 2022 gaan we opnieuw de uitdaging aan, misschien wel met jou!, om de halve of hele marathon te rennen. Dit keer op het prachtige eiland, Mallorca! We reizen op vrijdag heen, op zaterdag heb je tijd om het zonovergoten eiland te ontdekken. Maar loop niet teveel, want op zondag 9 oktober loop je de race. Maandag ga je voldaan en mét medaille weer richting Nederland. We verblijven in een comfortabel en ruim ingericht hotel dichtbij start en finish.

Waar je voorheen bij WeRun alleen de hele marathon kon lopen bieden wij je nu ook de kans om een halve marathon te volbrengen. Laat je dus niet afschrikken, we begeleiden je volledig!

Waarom doe je mee?

De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en -clinics en organiseren we verschillende bijeenkomsten en gezinsweekenden waar we actief zijn met bewegen en met diabetes. 

Vrijwel al die activiteiten kunnen we dankzij deelnemers aan onze challenges gratis aanbieden. Jouw deelname betekent dus een onvergetelijke ervaring voor jezelf, maar ook voor een ander. Dank dat je je voor hen wil inzetten!

Programma

Vrijdag 7 oktober 2022

 • Nederland – Mallorca, directe vlucht
 • Na de landing stappen we meteen in de bus naar een geweldig hotel op Mallorca. Hier kunnen we helemaal tot rust komen om op de zondag een top prestatie neer te zetten.

Zaterdag 8 oktober 2022

 • Eerste rustige dag om wat in te lopen en de stad te verkennen. 

Zondag 9 oktober 2022

 • De grote dag! De halve of hele marathon van Mallorca. Dit is het moment waar je al die tijd voor getraind hebt. 

Maandag 10 oktober 2022 

 • Het zit erop, bepakt met medaille en gave ervaringen keren we terug naar Nederland. 
 • Direct vlucht Mallorca - Nederland

Informatiegids

Bij het aangaan van onze challenges, komt er het een ander kijken. Daarom willen we je op voorhand al zo veel mogelijk vertellen over deze challenge. Dat doen we op deze webpagina maar ook met onze uitgebreide informatiegids. Zo kun je in een overzichtelijk document alles lezen over WeRun2ChangeDiabetes 2022. Vraag de gids aan via het onderstaande formulier en hopelijk zien we je binnenkort bij één van onze trainingen!

Heb je ook na het lezen van de informatiegids nog vragen over deze reis, of interesse om in de toekomst mee te gaan, neem dan contact op met Jasper via jasper@bvdgf.org.

Extra informatie

Aan deze reis kun je meedoen met of zonder diabetes. Er gaat deskundige medische begeleiding mee voor de mensen met diabetes, zodat je samen jouw strategie rondom jouw insulinedosering en voeding kunt bepalen. We organiseren een aantal vrijblijvende trainingsbijeenkomsten om elkaar als groep te leren kennen en om je te helpen op schema te blijven. Voor de mensen met diabetes: Je kunt altijd bij ons terecht voor diabetesadvies als dat nodig is. Een betere manier om alle ins en outs van jouw diabetes onder controle te krijgen is er niet.

Om mee te kunnen gaan vragen we je een bedrag van in totaal €1750 op te halen. €750 daarvan zijn de kosten van je reis, startbewijs en verblijf. Deze kosten adviseren we je om zelf te betalen. Daarnaast vragen we de deelnemers om minimaal €1000 aan sponsorgeld op te halen. Op die manier help je ons om activiteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes te kunnen blijven organiseren. Schrikt het idee van fondsenwerven je af? Tijdens de voorbereidingen krijg je tips en tools mee waarmee het ook jou ongetwijfeld gaat lukken.

Bekijk voorwaarden

Voorbereidingsdagen

Trainingsdag – 19 juni (Papendal)

Trainingsdag – 3 juli (locatie n.n.b)

Trainingsdag – 11 september (Papendal)

Wedstrijdloop – september (nog nader te bepalen)

Jouw reis is inclusief:

 • Een voorbereiding met ca. vier trainingsbijeenkomsten in Nederland
 • Heen- en terugvlucht: Amsterdam-Mallorca en v.v.
 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers
 • Vertrek op vrijdag 7 oktober 2022
 • Retour op maandag 10 oktober 2022
 • Transfers van en naar het vliegveld
 • Het sportshirt van de BvdGF plus een speciaal hardloopshirt voor de dag zelf. 
 • Professionele foto’s van fotograaf Ronald Hoogendoorn tijdens de voorbereiding en mogelijk op Mallorca
 • Deelnemers kunnen tijdens voorbereiding en de reis gebruik maken van medische begeleiding van een arts/internist

Wat niet is inbegrepen:

 • Eigen sportkleding en schoenen
 • Drankjes en maaltijden (m.u.v. ontbijt) op Mallorca
 • Onvoorziene kosten bij calamiteiten
 • Een annuleringsverzekering
 • Een reisverzekering
 • De reiskosten naar de trainingsbijeenkomsten

Extra's:

 • Een media toolkit om je te helpen iedereen in je omgeving op de hoogte te stellen van je sportieve doel
 • Ondersteuning van de BvdGF (op aanvraag) op gebied van fondsenwerving

Veelgestelde vragen

Ik heb geen diabetes, kan ik dan wel mee doen?

Ja, natuurlijk! Met je deelname zorg je ervoor dat wij evenementen kunnen blijven organiseren voor mensen met diabetes, maar daarvoor hoef je het zelf natuurlijk niet te hebben. Daarnaast besteden we in de voorbereiding natuurlijk veel aandacht aan het hardlopen mét diabetes, maar hier zit genoeg informatie bij die je kunt gebruiken als je zelf geen diabetes hebt. 

Ik heb geen ervaring met fondsenwerven, gaat mij dit wel lukken?

Dit gaat zeker lukken! Als je meedoet krijg je van ons een mooie pagina op de website waarmee je heel makkelijk geld kunt ophalen. Je hoeft alleen de link te delen met mensen en de rest gaat vanzelf. Onze ervaring is dat mensen het altijd heel leuk vinden om te doneren, voorals als het gaat om mensen die dichtbij ze staan. Het benodigde bedrag heb je in no-time bij elkaar :)!

Ik vind een hele of een halve marathon best wel een uitdaging en ik weet niet of het mij gaat lukken?

We snappen dat het een hele uitdaging is en een beetje spanning is logisch. Maar geen reden om niet mee te doen, want we gaan er als groep voor zorgen dat het lukt!

Ik ben geen hele getrainde hardloper en weet dus niet of ik mee kan komen met de rest van de groep?

Ook dit komt helemaal goed! De groep bestaat zeker niet uit alleen maar getrainde hardlopers en de challenge is ook zeker bedoeld voor mensen die net zijn begonnen met hardlopen of niet heel hard lopen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen tempo en gezamenlijk zorgen we ervoor dat iedereen de finish haalt!

Deelnemers

Teams

Ada (58)

Type 1

“Ik ben helemaal verbaasd hoe goed de sponsoring loopt. Geweldig, wat kan de BvdGF hier straks veel moois mee doen! Het trainen gaat ook goed.”

Jarko (zoon met type 1)

“Bij de Bas van de Goor Foundation kan ik mijn passie voor hardlopen combineren met inzet voor diabetes. Met mijn verhaal over de marathon van New York hoop ik anderen te inspireren om ook met de BvdGF mee te gaan hardlopen.”

Bas (49)

Type 1

"In gesprekken met anderen met diabetes krijg ik vaak waardevolle zaken te horen die wellicht minder gericht zijn op het technische diabetesmanagement maar meer met hoe je omgaat met je diabetes."

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor WeRun2ChangeDiabetes Mallorca. Klik op de onderstaande button om naar het inschrijfformulier te gaan

Inschrijven

Bekijk de sportieve challenges voor 2022!