WeRun
2ChangeDiabetes Lissabon

Doe mee!

 15 t/m 18 oktober 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

NIEUW! In 2021 hebben we voor het eerst een nieuwe en prachtige marathon op het programma, die van Lissabon! We reizen op vrijdag heen, op zaterdag heb je tijd om de sfeervolle straatjes van het prachtige Lissabon te ontdekken. Maar loop niet teveel, want op zondag 17 oktober loop de je halve of de hele marathon. Maandag ga je voldaan en mét medaille weer richting Nederland. We verblijven in een comfortabel en kleurrijk ingericht hotel dichtbij de finish.

Waar je voorheen bij WeRun alleen de hele marathon kon lopen bieden wij je nu ook de kans om een halve marathon te volbrengen. Laat je dus niet afschrikken, we begeleiden je volledig!

Waarom doe je mee?

De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en -clinics en organiseren we verschillende bijeenkomsten en gezinsweekenden waar we actief zijn met bewegen en met diabetes. 

Vrijwel al die activiteiten kunnen we dankzij deelnemers aan onze challenges gratis aanbieden. Jouw deelname betekent dus een onvergetelijke ervaring voor jezelf, maar ook voor een ander. Dank dat je je voor hen wil inzetten!

Programma

Vrijdag 15 oktober 2021

 • Nedeland – Lissabon, directe vlucht
 • Na de landing stappen we meteen in de bus naar een geweldig hotel in Lissabon. Hier kunnen we helemaal tot rust komen om op de zondag een top prestatie neer te zetten.

Zaterdag 16 oktober 2021

 • Eerste rustige dag om wat in te lopen en de stad te verkennen. 

Zondag 17 oktober 2021

 • De grote dag! De halve of hele marathon van Lissabon. Dit is het moment waar je al die tijd voor getraind hebt. 

Maandag 18 oktober 2021

 • Het zit erop, bepakt met medaille en gave ervaringen keren we terug naar Nederland. 
 • Direct vlucht Lissabon - Nederland

Extra informatie

Aan deze reis kun je meedoen met of zonder diabetes. Er gaat deskundige medische begeleiding mee voor de mensen met diabetes, zodat je samen jouw strategie rondom jouw insulinedosering en voeding kunt bepalen. We organiseren een aantal vrijblijvende trainingsbijeenkomsten om elkaar als groep te leren kennen en om je te helpen op schema te blijven. Voor de mensen met diabetes: Je kunt altijd bij ons terecht voor diabetesadvies als dat nodig is. Een betere manier om alle ins en outs van jouw diabetes onder controle te krijgen is er niet.

Let op: De volgende bedragen zijn een richtlijn, maar nog even onder voorbehoud. De daadwerkelijke bedragen kunnen iets afwijken, maar dat zal niet veel zijn. We vragen je om de kosten van je reis (€850, incl vlucht en overnachtingen) zelf te betalen. Daarnaast vragen we de deelnemers om minimaal €850 aan sponsorgeld op te halen. Op die manier help je ons om activiteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes te kunnen blijven organiseren. Schrikt het idee van fondsenwerven je af? Tijdens de voorbereidingen krijg je tips en tools mee waarmee het ook jou ongetwijfeld gaat lukken.

De complete voorwaarden kun je hier binnenkort downloaden.

Om je als deelnemer te informeren over de reis, kennis te maken met de groep en te trainen organiseert de BvdGF regelmatig een trainingsbijeenkomst. De trainingen zijn vrijblijvend en niet verplicht. Het is wel een goede manier om te kijken of je fysiek klaar bent voor jouw halve of hele marathon. Daarnaast kijken we met je mee of alles lukt op het gebied van fondsenwerving, of dat je nog ondersteuning nodig hebt. Als je vragen op diabetesgebied hebt kun je die daar ook kwijt. Het kan heel fijn zijn om eens te sparren met jouw mederunners met diabetes, die zijn er meestal genoeg. En natuurlijk is samen trainen wel zo gezellig.

De data van de trainingsbijeenkomsten hoor je z.s.m.

Jouw reis is inclusief:

 • Een voorbereiding met ca. vier trainingsbijeenkomsten in Nederland
 • Heen- en terugvlucht: Amsterdam-Lissabon en v.v.
 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers
 • Vertrek op vrijdag 15 oktober 2021
 • Retour op maandag 18 oktober 2021
 • Transfers van en naar het vliegveld
 • Het sportshirt van de BvdGF plus een speciaal hardloopshirt voor de dag zelf. 
 • Professionele foto’s van fotograaf Ronald Hoogendoorn tijdens de voorbereiding en mogelijk uit in Lissabon
 • Deelnemers kunnen tijdens voorbereiding en de reis gebruik maken van medische begeleiding van een arts/internist

Wat niet is inbegrepen:

 • Eigen sportkleding en schoenen
 • Drankjes en maaltijden (m.u.v. ontbijt) in Lissabon
 • Onvoorziene kosten bij calamiteiten
 • Een annuleringsverzekering
 • Een reisverzekering
 • De reiskosten naar de trainingsbijeenkomsten

Extra's:

 • Een media toolkit om je te helpen iedereen in je omgeving op de hoogte te stellen van je sportieve doel
 • Ondersteuning van de BvdGF (op aanvraag) op gebied van fondsenwerving

Heb je vragen over deze reis, of interesse om in de toekomst mee te gaan, neem dan contact op met Maartje van Spijker via maartje@bvdgf.org of telnr 06-29577170.

Mail Maartje

Ada (58)

Type 1

“Ik ben helemaal verbaasd hoe goed de sponsoring loopt. Geweldig, wat kan de BvdGF hier straks veel moois mee doen! Het trainen gaat ook goed.”

Jarko (zoon met type 1)

“Bij de Bas van de Goor Foundation kan ik mijn passie voor hardlopen combineren met inzet voor diabetes. Met mijn verhaal over de marathon van New York hoop ik anderen te inspireren om ook met de BvdGF mee te gaan hardlopen.”

Bas (49)

Type 1

"In gesprekken met anderen met diabetes krijg ik vaak waardevolle zaken te horen die wellicht minder gericht zijn op het technische diabetesmanagement maar meer met hoe je omgaat met je diabetes."

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor WeRun2ChangeDiabetes Lissabon. De inschrijving is nog niet officieel geopend maar je kunt je wel vanaf nu alvast aanmelden via de voorinschrijving. Hiermee houden we een plekje gereserveerd en krijg jij als allereerste de kans om je straks officieel aan te melden!

Aanmelden voorinschrijving

Bekijk de sportieve challenges voor 2021!