WeBike

2ChangeDiabetes 2022

Inschrijven

 13 juni t/m 20 juni

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Voor de editie van 2022 hebben we weer gekozen voor een mountainbike challenge in Spanje, want we kunnen nog steeds niet genoeg krijgen van dit enorm gevarieerde land met prachtige MTB-mogelijkheden. Bovendien laten we ons graag begeleiden door onze Spaanse vrienden als gidsen en begeleiders.  Na o.a. de Pyreneeën en Sierra Nevada gaan we ditmaal de eerste 3 dagen naar het dromerige Babia en verblijven we de laatste 3 dagen aan de ruige en bergachtige kust van Asturias. Het zeer dunbevolkte gebied Babia bevindt zich hemelsbreed tussen Madrid en de noordkust en is nog niet toeristisch en heel puur. We noemen deze challenge WeBike2ChangeDiabetes Asturias.

Het maakt niet uit of je wel of geen diabetes hebt en of je nu een gevorderde of technische fietser bent of juist een beginner. Doordat we iedere dag in twee tot drie routes en niveau's fietsen kunnen we routes op maat aanbieden. En je hebt nog zo’n half jaar om te trainen. Er zijn 25 plaatsen beschikbaar en er gaat deskundige medische begeleiding mee.

Waarom doe je mee?

Met de steun van alle bikers kan de BvdGF – d.m.v. het organiseren van sport- en beweegactiviteiten – volwassenen en kinderen met diabetes laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen informeren over de positieve effecten van sport en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen/houden, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. Daarnaast nodigen we zorgprofessionals uit om deel te nemen aan onze activiteiten. Zij zorgen voor een medisch veilige omgeving en leren ook over de invloed van een sportieve leefstijl.

Programma

Maandag 13 juni 2022

 • Vertrek directe KLM vlucht Amsterdam -> Bilboa
 • Aankomst in Hostal San Emiliano in het plaatsje San Emiliano, een klein dorpje op 1181 meter hoogte in Babia. We verblijven hier 4 nachten.

Dinsdag 14 juni 2022

We maken drie dagen prachtige tochten vanuit San Emiliano, Babia. Elke avond diabetesgesprekken, meestal voor het diner.

Vrijdag 17 juni 2022

We rijden naar het kustplaatsje Ribadesella, alwaar we al een eerste tocht langs de kust gaan fietsen. We verblijven 3 nachten in het strandhotel Don Pepe

Zaterdag 18 juni & zondag 19 juni 2022

Vanuit ons hotel in Ribadesella maken we twee dagen heel wat hoogtemeters en staan ook prachtige singeltracks op het programma met uitzichten op de zee.

Ook hier vervolgen we (dagelijks) onze diabetesgesprekken, wellicht op het strand!

Maandag 20 juni 2022

Aan het einde van de middag directe vlucht vanuit Bilbao naar Amsterdam met KLM.

Voorwaarden

Jouw inschrijving is pas verzekerd wanneer je bij aanmelding € 300 overmaakt op de rekening van de BvdGF. Na het bevestigen van je inschrijving kun je via iDEAL jezelf sponsoren onder deelnemers. Zodra je deze aanbetaling hebt voldaan is je inschrijving bevestigd. Vanaf de inschrijving worden alle donaties verzameld via deze website.

Bij inschrijving committeer je je aan het bedrag van € 2.500. Jij bent vanaf het moment van inschrijven verantwoordelijk om dit bedrag bij elkaar te halen via sponsoring of hier zelf garant voor te staan.

De vaste kosten bedragen € 1.250 en de donatie voor de BvdGF per deelnemer is € 1.250. De donatie per fietser bedraagt dus (minimaal) € 1.250. We adviseren je daarbij de vaste kosten zelf te betalen.

Als het je lukt om meer dan € 2.500 Euro op te halen, dan is dat natuurlijk des te beter en komt dat ten goede aan de BvdGF. Als je de reis geheel of een gedeelte ervan zelf wilt betalen, dan kan je dat doen door jezelf te sponsoren. Het is niet mogelijk om een overschot aan donaties (meer dan € 2.500, -) terug te vorderen op je eigen bijdragen.

Lees via onderstaande button de volledig voorwaarden.

Download voorwaarden

Voorbereiding

Op je optimaal voor te bereiden op deze challenges, staan op dit moment de volgende trainingsdagen gepland:

 • 16 januari - Trainingsbijeenkomst in Papendal / route Oosterbeek
 • 13 februari - Trainingsbijeenkomst in Papendal / route Ede (36,4 km)
 • 13 maart - Trainingsbijeenkomst in Schoorl (2x 14,2 km)
 • 10 april - Trainingsbijeenkomst in Rheden (Posbank) - (65 km)
 • 14 - 15 mei - Trainingsweekend Zuid Limburg (2x 60 km)
 • 13 - 20 juni - WeBike2ChangeDiabetes challenge Asturia

Arrangement

Deelname aan deze challenge is inclusief: 

 • Een volledige voorbereiding met 5 trainingsbijeenkomsten in Nederland.  
 • Een retour reis Amsterdam – Bilbao met directe KLM vlucht; 
 • Transport in busjes in Spanje 
 • Fietstransport Papendal – Babia - Asturias – Papendal  
 • Overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner); 
 • Een picknick lunch op de zes fietsdagen; bocadillo (stokbrood en fruit) 
 • Bagagetransport tijdens de reis; 
 • Back-up voertuig voor noodgevallen; 
 • Lokale gidsen met diabetes op de fiets; 
 • Een wielertenue van de BvdGF; 
 • Professionele foto’s van fotograaf Ronald Hoogendoorn tijdens de tocht; 
 • Bikers kunnen tijdens voorbereiding en de tocht gebruik maken van medische begeleiding van een arts/internist; 

Deelnemers

Teams

Bas van de Goor 

Type 1

Hoeveel insuline spuit jij nu voor je maaltijd en doe je nog iets met je basaalstand?" Voor de een is dit een vraag waarop het antwoord lastig is en de ander heeft al een helder plan. 

Lees het hele verhaal

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor WeBike2ChangeDiabetes 2022. Klik op onderstaande button om naar het inschrijfformulier te gaan.

Inschrijven

Gerelateerde evenementen