Virtual Run

on Insulin

Doe mee

 1 september t/m 30 november 2020

Doe mee!

Waarom

Extra info

Inschrijven

Doe jij mee?

Goed dat je er bent en wat leuk dat je interesse hebt om deze 'Virtual Run on insulin' aan te gaan met ons!

De vorige editie van deze run was een groot succes, en dit vroeg natuurlijk om een hopelijk nóg groter vervolg! Evenals bij de editie in de maand mei vragen wij je ook nu weer om in beweging te komen voor het goede doel. Dus, trek je hardloop- of wandelschoenen aan, en ga lekker actief bezig zijn. Daar knap je zelf ook nog eens van op... ;-).

Of je tijdens deze #virtualrunoninsulin nu 1 kilometer aflegt, of er gelijk een hele marathon (of zelfs verder....) aan vastplakt, dat maakt in dit geval helemaal niet uit. Ook het tempo is totaal niet van belang, zolang je maar in beweging komt en GENIET!

Wat houdt de #virtualrunoninsulin in?
Een virtual run is een hardloop- wandel- of zelfs fietsronde die jij in je eigen tijd aflegt. Deze sportieve uitdaging ga jij dus aan op een zelf gekozen moment in de maand september. De datum, plaats en tijd kan je dus helemaal zelf bepalen. Handig toch?
 
Na afloop van jouw Virtual Run on Insulin deel je de prestatie op een van je social media kanalen (Heb je deze niet, dan mag je ons uiteraard ook altijd mailen). Als beloning voor de uitdaging die jij bent aangegaan, krijg je na afloop van het evenement een unieke medaille toegestuurd!

Deelname aan deze run bedraagt €15,-. Jouw inschrijfgeld gaat in zijn geheel naar de Bas van de Goor Foundation.

Waarom deelnemen?

Door deelname aan deze Virtual Run on Insulin steun jij het werk van de Bas van de Goor Foundation. Met jouw bijdrage kan de BvdGF zich inzetten om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en -clinics en organiseren we verschillende bijeenkomsten en gezinsweekenden waar we actief zijn met bewegen en met diabetes. Zo kunnen we hen laten zien dat niets onmogelijk is met diabetes en dat sporten en bewegen je helpt om gezond oud te worden. Ook met diabetes. Geef jij een kind met diabetes een steuntje in de rug?

Voorwaarden

Je dient je tijdens het uitvoeren van de "Virtual Run on Insulin", te houden aan de opgestelde richtlijnen en het advies van het RIVM:

  • Je loopt de "Virtual Run on Insulin" alleen of in kleine groepjes waarbij ten alle tijden de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd;
  • Je houdt daarnaast minimaal 1,5 meter afstand van andere personen die je tegenkomt tijdens je run. Je zoekt een rustige route uit waar niet veel hardlopers en wandelaars zijn;
  • Je blijft thuis wanneer je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging of koorts. Je slaat je "Virtual Run on Insulin" dan ook even over totdat je minimaal 1 dag geheel geen klachten meer hebt;
  • Je doet rustig aan om je immuunsysteem niet te zwaar te belasten. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt, is het vatbaarder voor ziekten en virussen;
  • Tot slot zoek je geen risico’s op waardoor je bent aangewezen op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval).

Door in te schrijven voor deze Virtual Run on Insulin 2020 verklaar ik akkoord te zijn met de "Algemene voorwaarden Virtual Run on Insulin" zoals gepubliceerd op deze website.

Download voorwaarden

Voorbereiding

Wanneer jij je hebt aangemeld voor dit evenement, begint natuurlijk het echte werk. Een perfecte hardloopronde valt of staat natuurlijk met een goede voorbereiding, dat is immers het halve werk.

Doelen stellen

Handig is om vast te stellen welk doel je wilt plakken aan deze virtual run: is dat een hele snelle 5 kilometer, of wellicht pak je het nog grootser aan en ga je voor een marathonafstand (of zelfs nóg verder?) De keuze is geheel aan jou, maar probeer het doel wel concreet te maken. Dit motiveert en zorgt ervoor dat jij het beste in jezelf naar boven kan halen tijdens de run!

Ook wandelend zijn er genoeg doelen vast te stellen, en of je nu een half uurtje rond het park loopt in je buurt of gelijk het hogerop zoekt en het Pieterpad helemaal af wandelt, beide prestaties juichen wij alleen maar toe .

Aan de arbeid!

Oké, je hebt nu je doel bepaald. Dan nu het volgende stapje: trainen, trainen, trainen! Rome is immers ook niet in één dag gebouwd. Kijk wel uit voor blessures, dus niet te hard van stapel lopen. Neem na elk trainingsrondje even een dagje rust. Die heb je zeker verdiend, en dan kunnen je spiertjes ook weer even herstellen van de gedane arbeid. Zullen ze je dankbaar voor zijn!

Niet geheel onbelangrijk, laat ook vooral je omgeving weten met welke uitdaging je bezig bent, zij zullen je absoluut willen ondersteunen in de zin van heerlijke massages e.d. (mits je het natuurlijk wel even eerst lief vraagt…) Doe er je voordeel mee zullen wij maar zeggen. Op deze manier sta jij uitgerust en vol energie aan de start van jouw eigen virtual run.

De warming-up

Het is een ondergeschoven kindje bij het hardlopen, maar o zo belangrijk: de warming-up! Ga niet als een wilde van start, maar loop eerst even rustig een stukje. Rek- en strekoefeningen kunnen ook zeker geen kwaad, je wilt immers niks aan het toeval over laten toch?

Kleding

Wist je dat je tegenwoordig ook een T-shirt of een pet kunt kopen van de Bas van de Goor Foundation? Maarliefst 20% van de opbrengst van deze artikelen komt ten goede aan de foundation. Nieuwsgierig? Klik hier

& last but not least: GENIET!

Jij levert een topprestatie, en wij moedigen jou aan vanaf de virtuele zijlijn! We rennen immers allemaal net een tikkie harder mét enthousiast publiek. Laat dus vooral weten hoe je voorbereiding verloopt op social media. (@runoninsulin & @basvandegoorfoundation)

Onderstaand ook nog even een greep uit onze hashtags, dan komt het qua aanmoedigingen helemaal goed!

#sportiefmetdiabetes #virtualrunoninsulin #challengediabetes

Medaille Virtual Run on Insulin

Voltooi jij de challenge en deel jij online het bewijs? Dan vind jij als beloning de ‘Virtual Run on Insulin’ medaille zo snel mogelijk op je deurmat! (Hou er wel rekening mee dat de medailles ná het evenement pas daadwerkelijk verstuurd gaan worden, voordat je straks al weken met je kampeerspullen bij de brievenbus gestationeerd bent…)

Schrijf je dus snel in, en zorg dat jij een van de 250 deelnemers bent die straks kunnen ‘shinen’ met dit unieke eremetaal!

Run on Insulin 

Run on Insulin is een blog van Roos, sinds haar 6e levensjaar heeft zij (…helaas!) diabetes type 1. Niet altijd even leuk, maar ze probeert er het beste van te maken. Onder de naam ‘Run on Insulin’ geeft zij een inkijkje in haar leven met een chronische ziekte, de highs & lows. Zij hoopt hiermee anderen te kunnen inspireren en motiveren.

Daarnaast wil ‘Run on Insulin’, als fervent hardloopster, ook sportieve prestaties koppelen aan diabetes gerelateerde goede doelen. Hardlopen speelt namelijk een grote rol in haar leven. Roos zegt hier immers zelf over: ‘Insuline is het noodzakelijke medicijn, maar hardlopen is echt mijn medicijn tegen de diabetes type 1’.

Marco (20 jaar diabetes Type 1)

Door hard te lopen kan ik mijn hoofd leegmaken en heb ik simpelweg minder insuline nodig. Daarom steun ik van harte het werk van de Bas van de Goor Foundation, die mensen met diabetes in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. Met diabetes is niets onmogelijk!

Veel gestelde vragen

Klik hier om de antwoorden te vinden op de meest gestelde vragen over de Virtual Run on Insulin. 

Volg ons ook via de sociale media

Volg via Facebook Volg via Instagram

Roos (type 1)

Insuline is het noodzakelijke medicijn, maar hardlopen is echt mijn medicijn tegen de diabetes type 1"

Inschrijven

Welkom op de inschrijfpagina voor de Virtual Run on Insulin. Leuk dat je interesse hebt in de dit evenement. Meld jezelf nu aan en kom in beweging!

Meld jezelf aan