WeSkate
2ChangeDiabetes Weissensee

 20 t/m 25 januari 2022

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

De laatste Elfstedentocht in Nederland was in 1997. Maar het schaatsbloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus trekken jaarlijks veel schaatsliefhebbers naar de Oostenrijkse Weissensee om daar hun alternatieve Elfstedentocht te rijden. Bij ons kriebelt het al een aantal jaar en in 2022 gaat het er dan eindelijk van komen: We gaan die kant op! Professioneel schaatstrainer Piet Hijlkema gaat ons voorbereiden op de tocht en jij kan mee! Het mooie van de Weissensee is dat je niet per se meteen 200 km hoeft te schaatsen, korter kan ook.

Ons plan is om op vrijdag 21 januari naar Oostenrijk te vertrekken. Zo kunnen we zaterdag, zondag en maandag drie dagen onder begeleiding van Piet wennen aan natuurijs. Op dinsdag 25 januari 2022 hopen we dan de alternatieve tocht der tochten te kunnen rijden, om op woensdag met medaille weer huiswaarts te keren. 

Wat kun je verwachten?

Je krijgt van ons een goed georganiseerd voorbereidingstraject met schaatstrainingen, uitleg van alles wat je moet weten over materiaal en schaatsen op natuurijs, deskundige (medische) begeleiding, een BvdGF schaatstenue en een compleet verzorgde reis naar Oostenrijk. Plus natuurlijk een onvergetelijke ervaring waar je de komende jaren van kan nagenieten. 

Eerst meer weten? Dat kan! Mail naar info@bvdgf.org

Mail ons

Programma

Vrijdag 20 januari 2023

 • Vertrek op eigen gelegenheid naar Oostenrijk
 • Overnachting in een hotel dicht bij het meer

Zaterdag 21 t/m maandag 23 januari 2023

 • Wennen aan natuurijs
 • Training van Piet
 • Ontspannen, van de omgeving genieten en je voorbereiden op de tocht

Dinsdag 24 januari 2023

DE GROTE DAG! In alle vroegte gaan we (waarschijnlijk nog in het donker!) het ijs op.

Woensdag 25 januari 2023

 • Met een rugzak vol stoere verhalen en een medaille om onze nek rijden we op eigen gelegenheid weer naar huis.

Voorwaarden

Je inschrijving is pas verzekerd wanneer bij aanmelding € 300 overgemaakt is op de rekening van de BvdGF. Na het invullen van het inschrijfformulier volgt een keuze. Zodra je deze aanbetaling hebt voldaan is je inschrijving bevestigd. Vanaf de inschrijving worden alle donaties verzameld via deze website.

Bij inschrijving committeer je je aan het bedrag van € 1700. Jij bent vanaf het moment van inschrijven verantwoordelijk om dit bedrag bij elkaar te halen via sponsoring of hier zelf garant voor te staan.

De vaste kosten bedragen € 700 en € 1000 per deelnemer is donatie voor de BvdGF. We adviseren je daarbij de vaste kosten zelf te betalen, maar dat hoeft niet.

Als het je lukt om meer dan € 1700 Euro op te halen, dan is dat natuurlijk des te beter en komt dat ten goede aan de BvdGF. Het is niet mogelijk om een overschot aan donaties (meer dan € 1700, -) terug te vorderen op je eigen bijdragen.

Het is ook niet mogelijk om een overschot aan donaties te gebruiken voor het huren/kopen van materialen of het afsluiten van verzekeringen.

Lees hier binnenkort alle voorwaarden

We werken op dit moment hard aan de voorbereiding van WeSkate2ChangeDiabetes 2023. Voor nu zijn er nog geen data bekend, maar zodra we meer weten, updaten we deze pagina.

De reis is inclusief:

 • Verblijf in Oostenrijk in hotel dichtbij de start/finish
 • Vijf trainingen in Nederland door een professionele schaatstrainer
 • Jouw startbewijs en lidmaatschap (verplicht) van de Stichting Alternatieve Elfstedentocht Weissensee
 • Medische begeleiding van een top-internist
 • Een BvdGF schaatstenue (in ieder geval een jack)
 • Trainingsschema’s
 • Hele vette foto’s van een professionele (sport)fotograaf

Wat moet je dan nog zelf regelen?

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer van en naar de trainingen in Nederland en naar Oostenrijk
 • Schaatsen, een helm (verplicht) en aanvullende kleding

Bekijk voorwaarden

Deelnemers

Teams

Werner en Anneke

“Elke deelnemer die over de finish kwam werd luidkeels aangemoedigd tot de laatste meters. Het groepsgevoel is dan nog maar eens extra voelbaar."

Bas

“Toen ik de eerste keer die beelden zag van 15.000 Zweden aan de start van de Vasaloppet wist ik: Dat wil ik ook! De finish was een bijzonder en emotioneel moment. Ik hoop zoiets ook op de Weissensee te ervaren!"

Gerelateerde evenementen

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor WeSkate2ChangeDiabetes. Helaas is inschrijven niet meer mogelijk. Heb je vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier!