1 t/m 4 oktober 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Lijkt het jou leuk om meer dan 30 andere kinderen met diabetes te leren kennen? Hou je van sport en van gezelligheid? En ben je begin oktober tussen 13 en 15 jaar oud? Dan is ons sportkamp iets voor jou!

Van 1 t/m 4 oktober beleef je vier onvergetelijke dagen in SnowWorld Landgraaf. Je leert er hoe jij zelf je diabetes kan regelen rondom sport. Je gaat skien of snowboarden, allerlei sport- en spelactiviteiten doen, het klimpark in en natuurlijk ontbreekt de bonte avond niet...

Een medisch team van een arts en vijf diabetesverpleegkundigen staat klaar om je op diabetesgebied te begeleiden, samen met jongeren met diabetes. Jesper is de zogenaamde 'kampkapitein' vanuit de Bas van de Goor Foundation en krijgt ondersteuning van Maartje.

Helaas zit het kamp voor dit jaar helemaal vol. Interesse om volgende jaar mee te gaan? Laat onderstaand je gegevens achter en wij informeren je over de nieuwe editie. Let op: onderstaand is geen registratieformulier voor aankomend jaar.

Waarom doe je mee?

Diabetes hebben is niet leuk. Tijdens onze activiteiten komen kinderen en jongeren met diabetes met elkaar in contact. Dan blijkt vaak dat het heel fijn is om eens te horen hoe anderen met hun diabetes omgaan. Om te merken dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen als jij, maar ook oplossingen te horen en te merken dat je niet de enige bent.

De nadruk ligt op zelfmanagement. Je mag zelf nadenken over hoe je jouw diabetes regelt en krijgt waar nodig hulp van een DVK. En daarnaast beleef je natuurlijk ook gewoon een heel gaaf kamp!

Programma

Vrijdag 1 oktober 2021

 • 09.30 uur: Ontvangst bij SnowWorld in Landgraaf 

 • 10.00 uur: Presentatie aan jou en je ouders en intake bij een DVK, daarna gaan je ouders weg

 • 12.00 uur: Lunch en start programma

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021

 • Programma in Landgraaf

Maandag 4 oktober 2021

 • 14.00 uur. Ontvangst ouders voor presentatie, kinderen hebben nog programma

 • 15.00 uur: Gezamenlijke afsluiting met ouders en kinderen

Per dag hebben we andere activiteiten en je hebt dus best veel spullen nodig. Als je meegaat krijg je nog een uitgebreide paklijst toegestuurd. Maar je kunt alvast rekening houden met het volgende:

 • Je hebt natuurliijk voldoende sportkleding nodig, voor binnen (schone schoenen!) en buiten (ook regenkleding).
 • Voor het skiën en snowboarden krijg je schoenen, helm en ski's/snowboard. Zelf moet je warme kleding (skibroek en jas, thermoshirt, dikke sokken en waterdichte handschoenen) meenemen. Heb je geen skikleding, kijk dan of je iets kunt lenen. Lukt het echt niet, dan kun je het tegen een kleine vergoeding ook huren bij SnowWorld.
 • Laat je sierraden thuis. Bij bijna alle activiteiten moeten deze sowieso af en wat je niet mee hebt kun je ook niet kwijtraken.
 • Een (te) gekke outfit voor de bonte avond natuurlijk!

Vergeet je diabetesspullen niet! 

We zijn tijdens het kamp in het hotel van SnowWorld te gast:

 • SnowWorld (10-10)
  Witte Wereld 1
  6372 VG Landgraaf

“Het is heel leuk om eens mee te maken dat je niet anders bent dan anderen, dat iedereen diabetes heeft!”

Inschrijven

Leuk dat je deel wil nemen aan ons sportkamp! Helaas is het kamp voor 2021 al helemaal vol en hebben we ook al een flinke reservelijst. Heb je vragen, laat het dan z.s.m. weten via Jesper@bvdgf.org

Dit vind je misschien ook leuk?