Online Informatieavond Challenges 2021

Aanmelden

 18 september 2020

Doe mee!

Waarom

Programma

Challenges

Inschrijven

Zin in een uitdaging?

Elk jaar organiseren we een aantal sportieve uitdagingen in het buitenland. We vragen de deelnemers donaties op te halen. Met behulp van die donaties financieren we onze kinderactiviteiten. Als jij meedoet zorg je ervoor dat een kind met diabetes met ons mee kan op sportkamp, of dat een gezin een weekend lang samen met andere gezinnen ervaringen over diabetes binnen het gezin kan uitwisselen. Voor jou een onvergetelijk avontuur, maar voor die kinderen met diabetes en hun families minstens zo onvergetelijk.

Of je nu een doorgewinterde sporter bent, of juist de stap wil maken naar een actiever leven, er is voor elk wat wils. Ga jij mee rennen, mountainbiken, hiken of je voorbereiden op schaatsen in januari 2022...?

Op dit moment werken we aan de details voor de fondsenwervende challenges die we in 2021 en begin 2022 gaan doen. Inschrijven voor de online informatieavond op 18 september op kan alvast!

Waarom deelnemen aan een Challenge?

Door deel te nemen ga je zelf een onvergetelijk ervaring tegemoet. Naast de sportieve prestatie die je gaat neerzetten, probeer je zoveel als mogelijk fondsen te werven voor BvdGF. Met dat opgehaalde sponsorgeld kunnen we onze activiteiten voor kinderen met diabetes organiseren. Zo geven deelnemers deze kinderen de kans om te ervaren wat sporten voor hen kan doen: Zelfstandig worden op het gebied van diabetes, zelfvertrouwen terugwinnen en plezier hebben in de sport. 

Programma

Vrijdag 18 september 2020

  • rond 12.00u ontvang je een mail met daarin alle details voor de avond, incl de link waarmee je kan deelnemen aan de sessie
  • 19.30u Welkom door het team van de Bas van de Goor Foundation
  • 19.40u Presentatie over fondsenwerving en hoe we je helpen daarbij
  • 20.00u Uiteen in diverse online sessies over Hiken, Biken, Rennen en Schaatsen

WeHike2ChangeDiabetes 2021

WeHike is sinds een paar jaar een van onze populairste challenges. Dit is de enige challenge die alleen open is voor mensen met diabetes. Vijf of zes dagen lang wandelen we over de wereldberoemde Camino de Santiago de Compostella, meestal in juni. Het is een pittige tocht met prachtige vergezichten. Doordat iedereen diabetes heeft is het bovendien een enorm bijzondere en leerzame week. Natuurlijk krijg je voor deze challenge een grondig voorbereidingstraject om te wennen aan de afstanden die je zal lopen.

WeBike2ChangeDiabetes 2021 Spanje

Elk jaar kiezen we een mooi gebied uit waar we ons zes dagen uitleven op de mountainbike. We fietsen in vier groepen wat deze challenge geschikt maakt voor beginners tot en met echte cracks.Voor de editie van 2020 was er gekozen voor een mountainbike challenge in Spanje, omdat we nog steeds niet genoeg konden krijgen van dit enorm gevarieerde land met prachtige MTB mogelijkheden. Helaas is deze challenge verzet naar de zomer 2021. Maar dat betekend dat jij je nu alsnog kunt aanmelden voor deze challenge. 

WeBike2ChangeDiabetes 2021 Portugal

In het najaar van 2021 organiseert de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) een nieuwe fondsenwervende challenge voor racefietsers met (een relatie tot) diabetes. Dit keer in de regio Extremadura in Spanje. Extremadura ligt ten Zuidwesten van Madrid, tegen Portugal aan, en is volgens National Geographic één van de laatste onaangetaste wildernissen van Europa. Een prachtige omgeving waar je in het najaar met 20-25 graden fietst door een Indian Summer-achtige omgeving. In totaal zijn we zeven dagen onderweg, waarvan vijf fietsdagen. Deze reis is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde racefietser en wordt samen met lokale gidsen georganiseerd. De reis staat onder leiding van Abel Fragua Falagàn, een Spaanse oud-profrenner met diabetes type 1 die al jaren bij de BvdGF betrokken is.

WeRun2ChangeDiabetes 2021

NIEUW! In 2021 hebben we voor het eerst een nieuwe en prachtige marathon op het programma, die van Lissabon! We reizen op vrijdag heen, op zaterdag heb je tijd om de sfeervolle straatjes van het prachtige Lissabon te ontdekken. Maar loop niet teveel, want op zondag 17 oktober loop de je halve of de hele marathon. Maandag ga je voldaan en mét medaille weer richting Nederland. We verblijven in een comfortabel en kleurrijk ingericht hotel dichtbij de finish. 

WeSkate2ChangeDiabetes 2021

De Weissensee, iedere schaatser kent het meer met zijn prachtige ligging tussen de bergen in Oostenrijk. Voor het eerst in onze BvdGF geschiedenis gaan we die kant om te schaatsen!

In de zomer van 2021 bereiden we je voor om in januari 2022 van start te gaan voor jouw 50, 100, 150 of misschien wel 200km!

Fotograaf Ronald Hoogendoorn bundelde de foto's van WeBike en WeHike 2019 in Spanje in een prachtig online magazine. Bekijk het gratis! 

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze Online Informatieavond voor de Challenges van 2021. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. Je ontvangt vlak voor de informatieavond meer informatie omtrent het volgen van de sessie. 

Aanmelden online informatieavond

Bekijk hier de challenges van dit en aankomend jaar!