ONE Festival 2022!

De tickets voor het ONE festival zijn uitverkocht. Wil je alsnog graag komen? Stuur een mail naar Anne@bvdgf.org

 11 & 12 juni 2022 op Papendal!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Op 11 en 12 juni organiseren wij voor de tweede keer het ONE Festival! Dit jaar doen we dat in Arnhem op Papendal, waar tegelijk het Zomervreugde Festival is. Ons ONE Festival is voor 18+ers met diabetes type 1. Twee dagen lang sportieve workshops, clinics, praktische én leerzame bijeenkomsten en uiteraard…… muziek en gezelligheid! Neem je tent mee en kom twee super toffe dagen beleven. 

Dit jaar is speciaal!

Vlakbij ons festival is namelijk het 'Zomervreugde festival' Dit festival combineert muziek, sport en andere activiteiten en is vrij toegankelijk voor jou als ONE Festival-ganger. Dit betekent dat als je naar het ONE festival komt, je ook de World Cup BMX kunt gaan zien en 's avonds kunt dansen op de muziek van o.a. Bizzey en Benny Rodrigues! 

Voor wie?

Ben je 18 jaar of ouder en heb je diabetes type 1? Dan ben jij (en je + ONE, je hoeft geen diabetes te hebben!) van harte welkom! 

Toegang is GRATIS!

Toegang tot het ONE festivalterrein is gratis! Zorg wel dat je je inschrijft om een ticket te bemachtigen. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Met dit ticket krijg je het volgende:  

 • Twee dagen vrij toegang tot alles wat wij organiseren aan activiteiten. Kijk verder wat er op het programma staat.  
 • Een campingplek voor je tent inclusief toilet en douches.  
 • Eten is gratis. (Neem wel zelf 'hypo-materiaal' mee!)
 • Er is water, koffie en thee op het terrein gratis te verkijgen. Voor alle andere (alcoholische) dranken moet je zelf betalen.
 • En vergeet niet, dansen is gratis! ;) 

Daarnaast heb je de mogelijkheid iemand zonder diabetes mee te nemen. Iedereen is hartstikke welkom op onze sportieve activiteiten, maar we organiseren ook educatieve activiteiten die interessant zijn voor je partner, beste vriend of vriendin of zelfs één van je ouders. Dus neem vooral iemand mee! 


Wat ga je doen?

Jij mag tijdens het ONE Festival zelf beslissen wat je wilt gaat doen. Ben jij een echte sportieveling die al vanaf 's ochtendsvroeg de sportschoenen aanheeft of doe jij het 's ochtends wat rustiger aan tijdens een yoga-les? Of ben jij minder sportief en volg je liever lezingen? Tijdens ONE bepaal je je eigen tempo. Twijfel je nog een beetje? Lees hieronder of het bij je aansluit!

 • De Bas van de Goor Foundation staat bekend als sportieve organisatie, dus alles staat zeker in het teken van sporten? 
  Nee, zeker niet! Wij vinden sporten en bewegen belangrijk, maar we zijn er voor iedereen met diabetes. Tijdens het ONE Festival doen we dus ook juist dingen die niks te maken hebben met sporten. We organiseren het festival samen met stichting ééndiabetes en DVN Jong, dus zij bepalen mede het programma 

 • Ik heb coeliakie of eet hallal, dus ik denk niet dat het eten voor mij geschikt zal zijn? 
  Natuurlijk wel! We zouden het leuk vinden om iedereen iets te kunnen bieden. Laat van tevoren wel even weten welke wensen je hebt of waar wij rekening mee moeten houden. Dan zorgen wij dat het goed komt! 

 • Het is festival is bedoeld voor jongvolwassenen, dus ik denk dat ik te oud ben om te komen? 
  Dit festival is inderdaad bedoeld voor jongvolwassenen en daar is het programma dus ook op afgestemd. Maar! Je bent natuurlijk zo jong als je jezelf voelt, dus wees niet bang als je al wat ouder bent. Je bent ook welkom! Zolang je maar ouder dan 18 jaar bent!
 • Ik ken geen andere mensen met diabetes type 1, dus ik weet niet of ik dan wel wil en kan komen? 
  Dit festival is juist bedoeld om anderen te leren kennen. Er zijn veel meer mensen die alleen komen. Je kan eventueel een vriend, vriendin of partner meenemen. Je leert vanzelf nieuwe mensen kennen tijdens het festival.  

 • Ik kan maar 1 dag komen, kan dat ook?
  Tuurlijk kan dat. Maar we nodigen iedereen uit om vooral ook te blijven overnachten op het enige echte ONE campingterrein op Papendal. Zodat je niks mist van alle gezelligheid!

We are #ONE
De sportieve line-up!
Het programma krijgt steeds meer vorm. We maken in de komende tijd steeds meer bekend, maar we kunnen wel al een aantal dingen verklappen. Dit kan je namelijk allemaal gaan meemaken: 
Meerdere clinics

Waaronder;
BMX, handboogschieten, (op de officiële trainingsbaan van Nederland!), vergeet de yoga workshop niet en Kickboksen!

Dé plek waar sport, fun en het festivalgevoel samenkomen!
Praktische, inspirerende en leerzame workshops

We bespreken meerdere onderwerpen gerelateerd aan diabetes. We gaan het hebben over de mentale impact van diabetes, we bespreken hoe het is om iemand met diabetes als partner, kind of vriend te hebben en natuurlijk komen de laatste ontwikkelingen voorbij!
 

Dansjes en...

...er is natuurlijk ook genoeg tijd om met elkaar leuke dingen te doen, zo kan je naar het Zomervreugde Festival, zetten we een volleybalveld op en organiseren we 's avonds een pubquiz (het moment om al je random feitjes in te zetten!)

Ervaren sporters & hun verhaal

We gaan de aankomende weken nog veel meer bekend maken, zo komen er ook ervaren sporters om hun verhaal te vertellen en jullie mee te nemen in de tips en tricks ...kortom stay tuned. ;)

CLINIC BOOGSCHIETEN
Op Papendal huist de
bond van Handboogschieten en trainen de Olympische Sporters op de officiële trainingsbaan. Speciaal voor alle festivalgangers van het ONE festival organiseren zij voor ons een boogschiet clinic op het terrein van Papendal. Wil je dus leren van een van Nederlands grootste talenten? Mis deze clinic dan niet!

CLINIC KICKBOKSEN
Ambassadeur Anne Fleur
Slagt komt naar het ONE festival voor een Kickboksclinic. Anne Fleur heeft zelf diabetes type 1. Tijdens de clinic leert ze jou alles over het boksen en hoe jezelf staande te houden in de ring en uiteraard blijft ze daarna nog even om al jullie vragen te beantwoorden. Volg @afslagt_official op Instagram!
 

BMX'en op de PUMPTRACK
Tijdens het
ONE festival vindt ook de
officiële UCI?BMX?Racing World Cup plaats op Papendal en dus kan jij natuurlijk ook op een BMX fiets stappen! Er ligt een ‘Pumptrack’ voor je klaar om met je fiets vanaf te gaan en uiteraard kun je dit weekend live de wedstrijden te bekijken. Een unieke kans om bij dit grote evenement te zijn!

CLINIC CURLING
Wacht even, lees ik dat goed? Curling in de zomer? Ja, dat kan! Op Papendal leggen we een mooie curlingbaan voor je neer waar je met meerdere tegelijk kunt spelen. Okay, het is misschien geen echt ijs, maar uitdagend en leuk is het wel!
Wie weet ontdek je een nieuw talent op onze curlingbaan!

En er is meer...

pitch and putt
Altijd al eens willen golfen? Ook dat kan tijdens het ONE festival. Op Papendal ligt een mooi ‘Pitch&Putt’ terrein wat je met een groepje gebruik van kunt maken. Een balletje slaan, in het zonnetje, met muziek op de achtergrond. Dat klinkt toch goed? 

start de dag met yoga
Zondagochtend vroeg is misschien niet voor iedereen de beste tijd om wat te gaan doen, maar we raden een uurtje Yoga wel degelijk aan! In het opkomende zonnetje, tussen de fluitende vogels is het perfect moment om even te ontspannen of langzaam wakker te worden. Onder begeleiding van een Yoga docent openen we de nieuwe dag!
 

start de dag met een run
Ben je graag nog iets actiever in de ochtend? Dan kan je mee een stukje hardlopen op zondag. We vertrekken vroeg en lopen rustig zo’n drie kwartier door de bossen van Papendal. Daarna lekker een ontbijtje en je bent weer helemaal wakker! 

+1 specials...
We vinden het heel leuk als je een +1 meeneemt! Ze mogen gewoon meedoen met alles wat er georganiseerd wordt tijdens het ONE festival, maar daarnaast organiseren we ook speciaal iets voor hen. Zo kunnen ze ook ‘diabetes krijgen’ door aangekoppeld te worden aan de pomp en organiseren we ook een aantal sessies met informatie die vooral voor partners, vrienden of ouders goed van pas komt. Neem ze dus vooral mee! 

Benieuwd naar het (voorlopige) tijdschema? Download jouw tijdschema alvast hier en bekijk hoe jouw ONE weekend eruit gaat zien!


ONE tijdschema

Tickets voor het ONE Festival zijn uitverkocht! 

Wil je er alsnog bij zijn maar heb je nog geen ticket? Stuur een mail, dan bespreken we de mogelijkheden! 

Heb je vragen over je ticket? Mail ook dan naar Anne@bvdgf.org

Gerelateerde evenementen