Educatieve bijeenkomst (online)

WeBike2ChangeDiabetes

Aanmelden zorgverlener

 26 oktober 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Afgelopen maanden hebben wij al twee educatieve avonden georganiseerd over sporten en diabetes; het blijft namelijk een uitdaging, ook in de spreekkamer! Herkenbaar?

Daarom organiseren de Bas van de Goor Foundation en Medtronic drie geaccrediteerde educatieve bijeenkomsten met als doel om jullie tips en handvatten te geven. Deze bijeenkomsten staan in het teken van het fietsevenement; genaamd WeBike2Change Diabetes. Dit 8-daagse fietsevenement, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, vindt eind oktober plaats in de regio Extremadura in Spanje. 

Wat staat je te wachten?

Aan dit evenement nemen ruim 20 personen deel. Naast een sportieve uitdaging zetten zij zich ook in voor het goede doel. Het merendeel van de deelnemers heeft diabetes type 1 en gaat deze uitdaging ook aan om meer inzicht te krijgen hoe om te gaan met hun diabetes tijdens het sporten. Deze inzichten willen wij graag met jullie delen.

Inmiddels hebben wij al twee educatieve bijeenkomsten georganiseerd, waarbij naast enkele deelnemers van de challenge ook o.a. Prof. Dr. Eelco de Koning ons een inkijkje heeft gegeven in het effect van sporten tot op celniveau en heeft Dr. Prof. Henk-Jan Aanstoot ons een introductie heeft gegeven in het onderzoek wat zal plaatsvinden tijdens de bike challenge.

Drie deelnemers van de WeBike2ChangeDiabetes challenge (Camiel, Danique en Tom, met wie wij de eerste bijeenkomst kennis hebben gemaakt), schuiven ook de laatste bijeenkomst weer aan. Ze vertellen wat het intensief sporten op mentaal vlak met je doet en staan we stil bij de vraag wat het verschil is in voorbereiding tussen iemand mét en iemand zonder diabetes die de fiets op stapt.

Programma

Educatieve bijeenkomst: 26 oktober 2021

Thema: Voorbereiding, Onderzoek, Mentale aspecten. Allemaal live vanuit Spanje!

Inhoud: Deze bijeenkomst wordt live vanuit Spanje gehouden.

In de eerste twee bijeenkomsten hebben jullie al kennis kunnen maken met Tom, Camiel en Danique. De drie Bike deelnemers schuiven ook deze avond weer aan om te vertellen over hoe de hoe het met ze gaat nu ze écht onderweg zijn, waar ze naartoe hebben getraind en wat de ervaringen zijn rondom het managen van hun diabetes nu ze intensief aan het fietsen zijn.

Ook zullen we dieper in gaan op het onderwerp sport, diabetes en onderzoek. Dr. H.J Aanstoot heeft in de tweede bijeenkomst een introductie gegeven over het onderzoek en op 26 oktober krijgen wij een inkijk in de eerste resultaten. 

Natuurlijk is er genoeg gelegenheid om vragen te stellen gedurende deze bijeenkomst. 

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze educatie avond rondom sport en diabetes. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden zorgverlener

Gerelateerde evenementen