Halfuurtje Door

Je Buurtje

 14 november 2021

Wereld Diabetesdag

Loop ook een halfuurtje door jouw buurtje!

Op zondag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. De Bas van de Goor Foundation, Menzis en Novo Nordisk nodigen je daarom uit om op deze dag een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want wandelen is gezond, zeker als je diabetes hebt!    

Waarom Halfuurtje Door Je Buurtje?

Wist je dat 1,2 miljoen Nederlanders diabetes hebben? Op 14 november komen we met duizenden mensen tegelijk in beweging. Hiermee vragen we aandacht voor diabetes. Ook laten we zien dat regelmatig bewegen belangrijk is voor iedereen. Het verhoogt je weerstand en het zorgt ervoor dat je je fitter voelt. Het verkleint ook de kans op het krijgen van diabetes. Voor mensen die diabetes hebben, kan bewegen ervoor zorgen dat je minder medicijnen nodig hebt 

Meedoen

Iedereen kan 14 november gratis meedoen aan Halfuurtje Door Je Buurtje. Je kan op ieder moment van de dag gaan wandelen in je eigen buurt. Dit mag volledig op jouw eigen tempo.  

Met de SamenGezond app hou je je wandelactiviteit bij. Als je minstens 30 minuten achter elkaar hebt gewandeld en minimaal 1,5 kilometer hebt afgelegd, ontvang je een leuke beloning! Aanmelden voor Halfuurtje Door Je Buurtje kan in de SamenGezond-app en is vanaf nu mogelijk.

Download hier de SamenGezond App

Hoe doe ik mee?

1. Download de SamenGezond App

2. Log in of maak je account aan

3. Meld je in de app aan voor de Halfuurtje Door Je Buurtje

4. Zet de SamenGezond App aan op 14 november

5. Deel je wandeling op social media

6. Haal je beloning op na het evenement

Zet 14 november alvast in je agenda en daag je vrienden, familie en/of collega’s uit om met mee te lopen. Samen komen we in beweging! 

Over de Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation brengt mensen met diabetes in beweging naar een betere kwaliteit van leven. We geven informatie, organiseren sportieve evenementen, en delen ervaringen van anderen.
#ChallengeDiabetes

Meer info over de Foundation

Misschien vind je dit ook interessant?