Gezinsweekend Lierop

Doe mee!

 27 t/m 29 november 2020

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Tijdens onze gezinsweekenden gaan we met acht gezinnen met een kind met diabetes een weekend op pad. Tijdens het weekend heeft het hele gezin even diabetes. Dus ook ouders en broertjes en zusjes zullen koolhydraten moeten tellen, moeten meten, rekenen en prikken.

Tijdens het weekend zijn er twee diabetesverpleegkundigen, een kinderpsycholoog, een diëtist en een kinderarts aanwezig. Vanuit de BvdGF zijn er twee personen aanwezig waarvan er minimaal één zelf ook diabetes heeft.

Schrijf je in

Waarom doe je mee?

- Het onderlinge begrip over diabetes in het gezin vergroten.
- Diabetes zelfmanagement binnen het gezin stimuleren.
- Gezinnen met een kind met diabetes informeren over de positieve effecten van sport, deze effecten laten ervaren en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes.
- Ervaringen over diabetes binnen het gezin uitwisselen met anderen.

Programma

Vrijdag 27 november 2020

• ca 17.00-18.00u Aankomst gezinnen in de Moorselse Hoeve
• Maaltijd
• Gezinsleden diabetesmaterialen verstrekken
• Kennismaken

Zaterdag 28 november 2020

• Ontbijt
• Spellen in de gymzaal
• Lunch
• Spellen in het bos
• Diner
• Ouders gaan met elkaar in gesprek, kinderen hebben quiz en kampvuur

Zondag 29 november 2020

• Ontbijt
• Carroussel met vier onderdelen
• Lunch
• Afsluiting om ca 13.30u

Waarom een gezinsweekend?

Tijdens onze activiteiten kwamen er regelmatig onderwerpen rondom familie en het omgaan met diabetes aan bod. Zoals in ieder gezin is dat voor de een makkelijker dan voor de ander. Reden voor de BvdGF om het gezinsweekend te organiseren met als doel om het onderlinge begrip over diabetes in het gezin te vergroten. In 2013 heeft de BvdGF voor het eerst een gezinsweekend georganiseerd op het KNVB Sportcentrum in Zeist. Na de positieve reacties heeft de BvdGF in 2014 en 2015 het gezinsweekend voor de tweede en derde keer georganiseerd. Deze keren in de Belgische Ardennen. Het was een succes; de acht deelnemende gezinnen gaven aan dat het onderlinge begrip voor de situatie van het gezinslid met diabetes enorm werd verbeterd.

Voor wie?

Het gezinsweekend van 27 t/m 29 november 2020 is bedoeld voor acht gezinnen, waarvan (minimaal) één kind diabetes heeft, en waarvan het kind met diabetes tussen de 8 en 12 jaar oud is. Elk gezinslid doet mee alsof hij of zij zelf diabetes heeft. Dat betekent bloedsuikers meten, koolhydraten tellen, insulinepomp dragen (als het kind ook een pomp draagt), spuiten (als het kind ook spuit), uitrekenen hoeveel insuline er nodig is en reageren op afwijkende waarden. We stimuleren iedereen om tijdens het weekend op dezelfde behandeling als het gezinslid met diabetes te gaan zitten. Dat betekent dat als dochter met diabetes een insulinepompje heeft, iedereen in het gezin een dummy pompje krijgt van de BvdGF met een infuusslangetje waar natuurlijk geen insuline in zit. Heeft het gezinslid met diabetes pentherapie dan zal iedereen deze therapie volgen. We hebben niet elk type diabetesmateriaal in ons bezit, dus soms zullen we kiezen voor een alternatief dat het meest lijkt op de behandeling van het kind met diabetes.

Locatie

De Moorselse Hoeve ligt midden in het prachtige bosgebied bij Lierop. Het is een luxe groepsaccomodatie, in een authenieke Brabantse langgevelboerderij. Elk gezin heeft een eigen slaapkamer met eigen badkamer. We beschikken over een grote zaal voor gezamenlijke maaltijden en allerlei activiteiten. 

Adres
Moorssel 3
5715PX Lierop (Noord-Brabant)

Wil je de locatie alvast bekijken kijk dan op https://www.moorselsehoeve.nl/

Inschrijf procedure

De acht gezinnen die aan dit gezinsweekend deelnemen worden gekozen aan de hand van motivatiebrieven. Het is de bedoeling dat het gezin een gezamenlijke brief schrijft waarom zij denken dat het een gezinsweekend een meerwaarde voor hen zal zijn. Aanmelden kan door in te schrijven via de knop 'Inschrijven' en de motivatiebrief op te sturen naar Maartje@bvdgf.org. Gezinnen kunnen maar één keer deelnemen aan het gezinsweekend.

Wij willen jullie vragen de volgende punten mee te nemen bij het schrijven van de brief:
- Wat betekent diabetes in het gezin?
- Hoe lang heeft het kind al diabetes?
- Wat is het belangrijkste wat je zou willen veranderen rondom de begeleiding van diabetes?
- Hoe is de rolverdeling van de begeleiding van diabetes in het gezin?
- Wat kan het kind zelf en waar is hulp nodig?
- Vraagt het kind hulp rondom diabetes?
- Wat is het verschil tussen omgaan met het kind met diabetes t.o.v zijn broertje / zusje dat geen diabetes heeft?

John 

Van elkaar leren, de positieve invloed van bewegen en sport ervaren en leren hoe ze daarbij hun diabetes kunnen organiseren om veilig te kunnen sporten.

Inschrijven

Welkom op de inschrijfpagina voor de Vasaloppet. Leuk dat je interesse hebt in de Vasaloppet. Als je al een account hebt kun je meteen beginnen met aanmelden. Heb je nog geen account, maak er dan eerst een aan.

Schrijf je in

Gerelateerde evenementen