Educatieve bijeenkomst (online)

WeBike2ChangeDiabetes

Aanmelden zorgverlener

 21 juni 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Sporten en diabetes; het blijft een uitdaging, ook in de spreekkamer! Herkenbaar?

Daarom organiseren de Bas van de Goor Foundation en Medtronic drie geaccrediteerde educatieve bijeenkomsten met als doel om jullie tips en handvatten te geven. Deze bijeenkomsten staan in het teken van het fietsevenement; genaamd WeBike2Change Diabetes. Dit 7-daagse fietsevenement, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, vindt eind oktober plaats in de regio Extremadura in Spanje.

Wat staat je te wachten?

Aan dit evenement nemen ruim 20 personen deel. Naast een sportieve uitdaging zetten zij zich ook in voor het goede doel. Het merendeel van de deelnemers heeft diabetes type 1 en gaat deze uitdaging ook aan om meer inzicht te krijgen hoe om te gaan met hun diabetes tijdens het sporten. Deze inzichten willen wij graag met jullie delen.

Tijdens deze bijeenkomsten zullen naast enkele deelnemers ook o.a. Prof. Dr. Eelco de Koning en Dr. H.J Aanstoot aanwezig zijn.

Wat komt er tijdens de bijeenkomsten aan bod?

Programma

Bijeenkomst 1: 21 juni 2021

Thema: sporten en diabetes tot op celniveau

Inhoud: Kennismaking met enkele deelnemers; hoe ervaren zij sporten met diabetes en hoe gaan zij hier in de praktijk mee om? Waar lopen ze in de voorbereiding tegen aan en hoe zien zij de rol van het diabetesteam? Prof. Dr. Eelco de Koning zal een mini-college geven over wat er precies in het lichaam gebeurt als je gaat sporten als je diabetes hebt. Tijdens de bijeenkomst is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Bijeenkomst 2: 20 september 2021

Thema: De Diabetes Avondetappe

Inhoud: Wat hebben de deelnemers tot nu toe geleerd over hun diabetes in combinatie met sporten? Wat is het verschil tussen iemand met en zonder diabetes die op de fiets stapt? Hoe is het mentaal om te sporten met diabetes? Dr. H.J Aanstoot zal een toelichting geven over het onderzoek wat tijdens het fietsevenement zal plaatsvinden.

Bijeenkomst 3: 26 oktober 2021

Thema: Live vanuit Spanje

Inhoud: Deze bijeenkomst wordt live vanuit Spanje gehouden. Hoe gaat het met de deelnemers en hun bloedglucoseregulatie? Wat zijn de tips voor andere patie?nten en zorgverleners? Hoe verloopt het onderzoek? Prof. Dr. Eelco de Koning zal een toelichting geven over de bloedglucoseregulatie aan de hand van verschillende rapporten.Tijdens de bijeenkomst is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze educatie avond rondom sport en diabetes. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden zorgverlener

Gerelateerde evenementen