DiabetesCup 2021

 4 juli 2021

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Ben jij gek op voetbal? Heb je diabetes? Dan zit je hier goed! Wij organiseren namelijk elk jaar een landskampioenschap voetbal voor kinderen met diabetes. Lijkt het jou wat om jouw provincie te vertegenwoordigen? Lees dan hieronder alles over de DiabetesCup en schrijf je vanaf 1 december 2020 in!

De DiabetesCup is het Nederlands Kampioenschap voetbal voor kinderen met diabetes. In 2019 streden 12 provincies tegen elkaar in het stadion van PEC Zwolle. Noord-Holland mocht de cup mee naar huis nemen. Helaas moesten we in 2020 het kampioenschap annuleren vanwege corona. In 2021 gaan we er hopelijk weer voor! Wordt het dat jaar jouw provincie die de landstitel wint??

Voor wie?

Als je op 4 juli 2021 minimaal 10 en maximaal 14 jaar oud bent, je gek bent op voetbal en je type 1 hebt dan kun je jezelf aanmelden. In elke team kunnen 10 kinderen meedoen. Tussen die 10 kinderen zitten minimaal 2 meiden en 1 keeper. We spelen uiteindelijk 7 tegen 7 op een half veld. We maken 1 of twee teams per provincie, afhankelijk van de aanmeldingen, dus wacht niet te lang!

Traject en trainingen

Het traject

Van 1 december 2020 tot 31 maart 2021 kunnen kinderen zich inschrijven. In april hoor je welke studenten vanuit Landstede jouw team zullen coachen. Deze coaches organiseren, als de maatregelen rondom het coronavirus dat toelaten, voor jouw provincie minimaal één trainingsdag in mei of juni, maar dat kunnen/mogen er ook meer worden. Op 4 juli komen alle teams uit alle provincies bij elkaar op het trainingscomplex van AZ. Daar spelen we twee poulefases en daarna een finale.

Trainingen

In elke provincie zullen studenten van Landstede Zwolle die een KNVB trainerscursus volgen een of meerdere trainingen organiseren. Zodra de data en de locaties van deze trainingen bekend zijn zullen we ze hier vermelden. Als je geselecteerd bent voor jouw provincie krijg je een uitnodiging voor jouw training(en).

Voorwaarden

Helaas kan niet iedereen deelnemen aan de DiabetesCup 2021. We organiseren dit evenement uitsluitend voor kinderen in de leeftijdscategorie 10 tot en met 14 jaar die diabetes type 1 hebben. Daarnaast kunnen er maximaal 180 kinderen meedoen. Elk team bestaat uit maximaal 10 personen, waarvan minimaal 2 meiden en 1 keeper. Wacht daarom na 1 december niet te lang met het inschrijven voor de DiabetesCup!

Voorbereiding

Voordat de DiabetsCup plaatsvindt, worden er per provincie één of meerdere trainingsdagen georganiseerd waarvoor je kind zich kan aanmelden. Wanneer we meer weten over de trainingsdagen zullen we dit per mail en via deze pagina delen.

Arrangement

De DiabetesCup is niet zomaar een toernooi! De finale wordt gespeeld op het prachtige trainingscomplex van AZ, waar natuurlijk ook supporters welkom zijn. Dit biedt een ongelofelijke ervaring voor de kinderen die ze nooit meer zullen vergeten. Naast het spelen op deze waanzinige locatie worden de voetballers voorzien van een sportshirtje, een uitgebreide lunch en staan ze onder begeleiding van ervaren hulpverleners en artsen op het gebied van diabetes type 1

Paklijst

We maken er met z'n allen een sportieve middag van en dat betekent dat je de juiste sportspullen moet meenemen. Het voetbalshirtje krijg je van de foundation. Wat je zelf mee moet nemen is:

  • Voetbalschoenen/sportschoenen
  • Sportbroekje
  • Handdoek als je wilt douchen
  • Fleses drinken, het kan warm worden
  • Insulinepen-/pomp, afhankelijk van welk type medicijn jij gebruikt

“Ik heb meegedaan aan de DiabetesCup. Het was zo grappig dat je in de kleedkamer zag dat iedereen diabetes had! Volgend jaar weer!”

Inschrijven

Helaas kun je je op dit moment nog niet inschrijven voor de DiabetesCup. Maar zet 1 december vast in je agenda, want dan opent de inschrijving. En moet je meteen laten zien hoe snel je bent, want er is maar plek voor 180 deelnemers!

Gerelateerde evenementen