BACK ON TRACK (online)

(Sport)voeding en bewegen

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

 1 maart 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Elk jaar organiseren wij meerdere back on track avonden. De avonden zijn bedoeld voor mensen met diabetes en zorgverleners die in de diabeteszorg werken. Doelstelling van de avonden is om je zo goed mogelijk te helpen bij jouw zelfmagament en kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Het liefst komen we deze avonden fysiek bij elkaar om samen te eten en te bewegen, zodat je ook de effecten daarvan gaat ervaren. Nu we dat voorlopig niet kunnen doen organiseren we als alternatief een aantal online sessie, steeds over een ander diabetes- en sportgerelateerd onderwerp. 

Op 1 maart gaan we het hebben over sport, diabetes en (sport)voeding, samen met een diëtiste gespecialiseerd op dit gebied. Meer weten over sporten met de Minimed 780G insulinepomp van Medtronic? Doe dan mee op 8 februari!

Voor diabetesverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zijn deze avonden geaccrediteerd.

Wat staat je te wachten?

Hoewel wij altijd zeggen dat we niet gespecialiseerd zijn in voeding, krijgen we er natuurlijk wel veel vragen over. Want wie diabetes heeft en gaat sporten moet - net als ieder ander - eten. En dat maakt de puzzel soms best lastig. Want bolus je nu wel of niet voor die maaltijd, en wat doe je met die energiereep onderweg? Eet je nu liever snelle of langzame koolhydraten?

Over dat soort vragen gaan we met elkaar in gesprek. Je krijgt geen urenlange theorie, maar gaat op een laagdrempelige manier online ervaringen en kennis uitwisselen met Bas, diabetes-zorgverleners, een (sport)diëtiste die zelf ook type 1 heeft en anderen met diabetes. Leerzaam, leuk en praktisch dus.

Programma

Maandag 1 maart 2021

• Rond lunchtijd ontvang je een e-mail met een link naar de sessie
• Iets voor 19.30u log je in, zodat je zeker weet dat alles het doet
• 19:30 uur starten we met de sessie
• Ca 21.30 verwachten we uiterlijk af te ronden

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze back on track avond. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

Gerelateerde evenementen