16 september 2020

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Ieder jaar komen er in Nederland ruim 1450 volwassenen met type 1 diabetes bij. Na de diagnose komt er enorm veel op je af. Het begrijpen van diabetes en de impact die het heeft op alledaagse activiteiten is belangrijk voor het goed onder controle houden van diabetes.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het eerste jaar van de behandeling bepalend is voor de volgende tien tot vijftien jaar. Als je dan goed leert omgaan met jouw diabetes, dan heb je daar de rest van je leven profijt van. Daaraan wil de BvdGF graag een bijdrage leveren.

Maar ook als je dat eerste jaar voorbij bent kan het zijn dat je de balans nog niet altijd goed weet te vinden. Dan kan het fijn zijn om eens met andere (ervarings)deskundigen van gedachten te wisselen.

Wat staat je te wachten?

Het programma van de Back on Track-avonden draait om informeren en ervaren. Centraal staat de vraag wat het betekent om diabetes te hebben en hoe je hier op een gezonde manier mee om kunt gaan in het dagelijks leven.

Je krijgt geen urenlange theorie, maar gaat op een laagdrempelige manier met Bas, een internist, een diëtist en met elkaar in gesprek. Onderwerpen bepaal je zelf, want jij weet wat jou het meeste bezighoudt. Doordat we ook samen eten en bewegen ga je ervaren wat voeding en inspanning met jouw diabetes doet.

Programma

Woensdag 16 september 2020

• 17:30 uur ontvangst
• 18:00 uur maaltijd en informatie uitwisselen
• 19:30 uur bewegen!
• 20:30 uur nabespreken en gezamenlijke afsluiting

Voor wie?

Er kunnen maximaal 25 mensen met type 1 diabetes (of met type 2 die afhankelijk zijn van insuline) deelnemen, eventueel samen met hun partner. De inschrijving voor de bijeenkomst is geopend en bereik je via de knop 'inschrijven'. Deelname, inclusief de maaltijd, kost slechts €10, plus de drankjes op de avond komen voor eigen rekening.

Wat neem je mee?

We gaan eten en bewegen, dus dat betekent veel meten. Denk dus vooral aan je diabetesspullen. Als activiteit gaan we ofwel binnen volleyballen, ofwel buiten wandelen. Op dit moment is dat vanwege alle maatregelen rondom corona nog even onzeker. Neem daarom sportspullen en schoenen voor in de zaal mee, maar ook kleding waarin je buiten kan wandelen. Denk bij slecht weer aan een regenjasje en evt een klein rugtasje o.i.d. om spullen in mee te nemen.

Neem ook wat kleingeld en/of een pinpas mee voor je drankjes gedurende de avond.

Locatie

We zijn deze avond te gast bij het Wartburg College

Guido de Brès school

Smeetslandseweg 127

3079CR Rotterdam 

Ter plekke wijzen vlaggen en medewerkers van de Bas van de Goor Foundation je de weg naar de gymzaal.

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze back on track avond. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

Gerelateerde evenementen