BACK ON TRACK (online)

Sporten met de 780

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

 10 februari 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Elk jaar organiseren wij meerdere back on track avonden. De avonden zijn bedoeld voor mensen met diabetes en zorgverleners die in de diabeteszorg werken. Doelstelling van de avonden is om je zo goed mogelijk te helpen bij jouw zelfmagament en kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Het liefst komen we deze avonden fysiek bij elkaar om samen te eten en te bewegen, zodat je ook de effecten daarvan gaat ervaren. Nu we dat voorlopig niet kunnen doen organiseren we als alternatief een aantal online sessie, steeds over een ander diabetes- en sportgerelateerd onderwerp. 

Binnenkort (op 1 maart) gaan we het hebben over sport, diabetes en (sport)voeding en op 10 februari staat de avond in het teken van sporten en bewegen met de nieuwste insulinepomp van Medtronic, de Minimed 780G. 

Voor diabetesverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zijn deze avonden geaccrediteerd.

Wat staat je te wachten?

De technologie rondom diabetes verandert snel. Nieuwe systemen bieden vaak betere mogelijkheden om jouw diabetes te managen, maar dat is vaak wel even wennen. Want als je pomp meer van je overneemt, wat moet je dan zelf nog doen, als je bijvoorbeeld gaat sporten? In deze sessie gaat het specifiek over hoe je dat doet met de 780G insulinepomp van Medtronic.

Je krijgt geen urenlange theorie, maar gaat op een laagdrempelige manier online met Bas, diabetes-zorgverleners en mensen met diabetes in gesprek. Bas deelt zijn ervaringen met de nieuwste pomp van Medtronic en legt uit hoe hij het aanpakt als hij gaat sporten.

Programma

Woensdag 10 februari 2021

• Rond lunchtijd ontvang je een e-mail met een link naar de sessie
• Iets voor 19.30u log je in, zodat je zeker weet dat alles het doet
• 19:30 uur starten we met de sessie
• Ca 21.30 verwachten we uiterlijk af te ronden

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze back on track avond. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

Gerelateerde evenementen