BACK ON TRACK (online)

Sporten met pentherapie

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

 21 april 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Elk jaar organiseren wij meerdere back on track avonden. De avonden zijn bedoeld voor mensen met diabetes en zorgverleners die in de diabeteszorg werken. Doelstelling van de avonden is om je zo goed mogelijk te helpen bij jouw zelfmanagement en kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Het liefst komen we deze avonden fysiek bij elkaar om samen te eten en te bewegen, zodat je ook de effecten daarvan gaat ervaren. Nu we dat voorlopig niet kunnen doen organiseren we als alternatief een aantal online sessie, steeds over een ander diabetes- en sportgerelateerd onderwerp. 

Op 21 april gaan we het hebben over sporten in combinatie met pentherapie. Gebruik jij een insulinepen en vraag je je wel eens af hoe je je glucosewaarden rondom sport beter kunt reguleren? Of wil je weten hoe je de mensen met diabetes op jouw poli het beste kunt adviseren over sporten bij pengebruik? Dan is deze avond iets voor jou. 

Voor diabetesverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zijn deze avonden geaccrediteerd.

Wat staat je te wachten?

In een online sessie via zoom bespreken we in ca. 2 uur tijd hoe je jouw glucoseregulatie aanpakt rondom sporten en bewegen wanneer je pentherapie gebruikt. We doorlopen een aantal scenario's en beantwoorden al jullie vragen. Bas gebruikt zijn eigen praktijkervaringen en een internist vult vanuit medische achtergrond.

Je krijgt geen urenlange theorie, maar gaat op een laagdrempelige manier online met Bas, diabetes-zorgverleners en mensen met diabetes in gesprek. Bas deelt zijn ervaringen met team- en intervalsport en legt uit hoe hij het aanpakt als hij gaat sporten.

Programma

Woensdag 21 april 2021

• Rond lunchtijd ontvang je een e-mail met een link naar de sessie
• Iets voor 19.30u log je in, zodat je zeker weet dat alles het doet
• 19:30 uur starten we met de sessie
• Ca 21.30 verwachten we uiterlijk af te ronden

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze back on track avond. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

Gerelateerde evenementen