BACK ON TRACK (online)

Diabetes en duursport

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

 19 mei 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Elk jaar organiseren wij meerdere back on track avonden. De avonden zijn bedoeld voor mensen met diabetes en zorgverleners die in de diabeteszorg werken. Doelstelling van de avonden is om je zo goed mogelijk te helpen bij jouw zelfmanagement en kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Het liefst komen we deze avonden fysiek bij elkaar om samen te eten en te bewegen, zodat je ook de effecten daarvan gaat ervaren. Nu we dat voorlopig niet kunnen doen organiseren we als alternatief een aantal online sessie, steeds over een ander diabetes- en sportgerelateerd onderwerp. 

Op 19 mei gaan we het hebben over duursport en meerdaagse sportactiviteiten met diabetes. Hoe reguleer je je glucosewaarden als je langdurig, of zelfs meerdere dagen achter elkaar gaat sporten? Hoe lang werkt het effect van bewegen op jouw bloedglucosewaarden door? En hoe pas je dan je insulinedosering aan? Dat soort vragen komen aan bod. 

Voor diabetesverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in Nederland zijn deze avonden geaccrediteerd.

Wat staat je te wachten?

Verschillende sporten hebben een verschillend effect op je glucosewaarden. Duursport zal doorgaans zorgen voor een verlaging van je glucosewaarde, maar wat als je echt lang onderweg bent? Of als je zelfs meedere dagen beweegt, bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie of een meerdaagse wandeltocht of bergtocht? Waar moet je dan rekening mee houden en hoe regel je dat?

Je krijgt geen urenlange theorie, maar gaat op een laagdrempelige manier online met Bas, diabetes-zorgverleners en mensen met diabetes in gesprek. Bas deelt zijn ervaringen en legt uit hoe hij het aanpakt als hij lang gaat sporten.

Programma

Woensdag 19 mei 2021

• Rond lunchtijd ontvang je een e-mail met een link naar de sessie
• Iets voor 19.30u log je in, zodat je zeker weet dat alles het doet
• 19:30 uur starten we met de sessie
• Ca 21.30 verwachten we uiterlijk af te ronden

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze back on track avond. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden deelnemer

Aanmelden zorgverlener

Gerelateerde evenementen