BACK ON TRACK (online)

Kustmarathon 2021

Aanmelden deelnemer

 28 september 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Elk jaar organiseren wij meerdere Back on Track avonden. De avonden zijn bedoeld voor mensen met diabetes en zorgverleners die in de diabeteszorg werken en geïnteresseerd zijn om zich te verdiepen in sport en bewegen met diabetes. Doelstelling van de avonden is om je zo goed mogelijk te helpen bij jouw zelfmanagement en kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Op 28 september gaan we het hebben over sporten met diabetes in het kader van de Kustmarathon in Zeeland, die dit jaar voor de 18e keer wordt georganiseerd. We gaan verder in op het volhouden van een gezonde leefstijl, hoe je op een laadrempelige manier in beweging kunt komen en aan je gezondheid kunt werken en je eigen management. Ben jij ook geïnteresseerd in dit onderwerp? Heb jij type 2 en doe jij misschien al mee met een van de onderdelen van de kustmarathon óf lijkt dit je interessant? Dan is deze avond iets voor jou. 

Wat staat je te wachten?

In een online sessie via Zoom bespreken we in ca. 2 uur tijd hoe je op een laagdrempelige manier in beweging kan komen, wat het regelmatig sporten betekent voor je algehele leefstijl en wat voor invloed dit kan hebben o.a. op het reguleren van je bloedglucoses. We doorlopen een aantal scenario's en beantwoorden al jullie vragen. Bas gebruikt zijn eigen praktijkervaringen en er zullen deze avond ook zorgverleners aanwezig zijn om jullie alles te vertellen over het onderwerp. 

Je krijgt geen urenlange theorie, maar gaat op een laagdrempelige manier online met Bas, diabetes-zorgverleners en mensen met diabetes in gesprek. Bas deelt zijn ervaringen met het trainen voor sportevenementen en legt uit hoe hij het aanpakt als hij gaat sporten.

Heb jij type 2 diabetes en wil jij meer weten over het laagdrempelig sporten en bewegen? Sluit dan 28 september aan bij onze webinar!

Programma

Dinsdag 28 september 2021

  • Rond lunchtijd ontvang je een e-mail met een link naar de sessie
  • Iets voor 19.30 uur log je in, zodat je zeker weet dat alles het doet
  • Start webinar 19:30 uur
  • Thema’s rondom leefstijl, laagdrempelig in beweging komen
  • Korte rek en strek pauze van 5 min. rond kwart over 20:15 uur
  • Laatste halfuur reserveren wij voor alle vragen die binnenkomen in de chat
  • Einde webinar 21:00 uur

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze back on track avond. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden deelnemer

Gerelateerde evenementen