BACK ON TRACK (online)

Acceptatie en diabetes

Aanmelden deelnemer

 29 juni 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Elk jaar organiseren wij meerdere back on track avonden. De avonden zijn bedoeld voor mensen met diabetes en zorgverleners die in de diabeteszorg werken. Doelstelling van de avonden is om je zo goed mogelijk te helpen bij jouw zelfmanagement en kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Het liefst komen we deze avonden fysiek bij elkaar om samen te eten en te bewegen, zodat je ook de effecten daarvan gaat ervaren. Nu we dat voorlopig niet kunnen doen organiseren we als alternatief een aantal online sessies, steeds over een ander diabetes- en sportgerelateerd onderwerp. 

Op dinsdag 29 juni gaan we het hebben over acceptatie en diabetes. Diabetes heb je 24/7. En dat brengt de nodige verantwoordelijkheid en discipline met zich mee. Maar wat als je het feit dat je diabetes hebt eigenlijk nog helemaal niet hebt geaccepteerd? Of misschien denkt dat sport nou eenmaal niet voor jou weggelegd is omdat je diabetes hebt? Samen maken we er een interactieve avond van, gaan we in gesprek en delen we onze ervaringen naar aanleiding van deze onderwerpen met elkaar. 

Wat staat je te wachten?

Iedereen ervaart zijn of haar diabetes anders, zo heeft ook iedereen behoefte aan een persoonlijke aanpak en diabetes-management. Hoe ga jij hiermee om en hoe doen anderen dit? Het delen van ervaringen en spreken met mensen die weten hoe het is, wordt als heel waardevol ervaren.

"De gymlessen op de basisschool? Die bracht ik voornamelijk door op de bank." - Donja

Donja (gediagnosticeerd toen zij 1,5 jaar oud was) weet als geen ander hoe het is om op te groeien met type 1. En weet daarmee ook wat voor invloed het kan hebben op allerlei vlakken in je leven, op school, in je sociale leven en tijdens het sporten. In onze back on track avond krijg je geen urenlange theorie, maar ga je op een laagdrempelige manier online met Bas, Sasja Huisman (psycholoog) en mensen met diabetes in gesprek. Bas deelt zijn ervaringen en Donja neemt je mee in haar verhaal. Het wordt een interactieve avond waarin we hopelijk veel van elkaar kunnen leren!

Programma

Dinsdag 29 juni 2021

• Rond lunchtijd ontvang je een e-mail met een link naar de sessie
• Iets voor 19.30u log je in, zodat je zeker weet dat alles het doet
• 19:30 uur starten we met de sessie
• Ca 21.30 verwachten we uiterlijk af te ronden

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze back on track avond. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden deelnemer

Misschien vind je dit ook interessant