Waarom hiken we?
Registreren
   

Waarom hiken we?

Bas van de Goor Foundation
De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor, die tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes type 1 kreeg en de voordelen van sport en bewegen op zijn diabetes ondervond. De foundation heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseren we diverse sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes. Centraal bij alle activiteiten staat het delen van ervaring, kennis en inspiratie. En dat alles in een uitdagende en optimistische omgeving. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en sportclinics, organiseren we verschillende sportbijeenkomsten en gezinsweekenden waar we actief zijn met bewegen en met het managen van bloedsuikerwaarden. Sinds 2016 is er een nieuw veelbesproken project bijgekomen: de Nationale Diabetes Challenge. In dat project wandelen jaarlijks duizenden mensen met diabetes type 2 samen met hun zorgverlener. 

rh160901_BvdGF_RH1_5619

Waarom wandelen we?
Met de steun van alle wandelaars kan de BvdGF – d.m.v. het organiseren van sport- en beweegactiviteiten – mensen met diabetes laten ervaren wat sport met hun diabetes doet. Zo willen we ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Daarnaast nodigen we zorgprofessionals uit om deel te nemen aan onze activiteiten en ze ook de ervaring te geven van de invloed van een sportieve leefstijl. Het organiseren van deze activiteiten kost geld. 

Het doel van de tocht is dan ook drieledig. Het hoofddoel is natuurlijk om zoveel mogelijk donaties op te halen voor de BvdGF. Het tweede doel is laten zien dat je met diabetes je sportieve ambities kunt waarmaken en tot slot willen we informatie, ervaringen en inspiratie uitwisselen met elkaar en die ervaringen weer delen met anderen. Vandaar daar we ook op onze fundraisers graag mensen met diabetes meenemen. 

Support
Je hoeft het niet alleen te doen. Als je meegaat met deze challenge vragen we je om je vaste kosten zelf te betalen. Daarnaast vragen we je sponsorgeld op te halen. Je kunt eventueel ook je vaste kosten laten sponsoren, maar we adviseren je dat alleen te doen als het anders voor jou financieel niet haalbaar is. Bij het werven van fondsen krijg je hulp in de vorm van advies en tips van ons. 

Betrek je omgeving (familie, vrienden, werk en bedrijven) bij je prestatie en je zult zien dat zij jouw initiatief willen steunen. Maak voor jezelf een sponsorplan wie je allemaal wilt benaderen. Je ontvangt van ons een aantal tips die daarbij helpen. Wanneer je je inschrijft voor WeHike2ChangeDiabetes maak je direct een profiel aan op deze website en ga je akkoord met de voorwaarden. Dit profiel helpt je om sponsorbijdragen op te halen. Op een persoonlijke pagina wordt een overzicht van je totaal opgehaalde donaties weergegeven en kun je:
- een foto uploaden
- een persoonlijke motivatie weergeven
- updates plaatsen van je voorbereidingen en je reis
- je met één druk op de knop laten sponsoren/steunen via iDeal

Vragen
De BvdGF helpt je graag. Voor vragen op medisch of sponsor gebied kun je altijd terecht bij de BvdGF door een mail te sturen aan petra@bvdgf.org. Petra is het aanspreekpunt vanuit de BvdGF voor dit evenement en kan je helpen met je vragen of je vraag doorsturen.

Inhoudsopgave
In het kort
Waarom hiken we?
Voorbereiding
Programma
Arrangement
Voorwaarden