Programma
Registreren
   

Programma

Bekijk hieronder de omschrijving van het programma van dag tot dag.

Route JPEG

Dag 1   Schiphol – Astorga (10 juni)
Op zaterdag 10 juni 2017 vertrekken we vanuit Schiphol. Op de luchthaven van Santiago wacht onze transfer ons op en brengt ons naar het hotel in Astorga. Ons hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt. In de middag is er tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of alvast te wandelen.

Dag 2   Astorga -  Rabanal del Camino (11 juni)
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.

Het pad begint langzaam te stijgen en trekt dieper de groene heuvels van Leon binnen. De tocht gaat door een landschap van brem en heidestruiken en loopt hier en daar door lichte dennenbossen. Op het einde van deze etappe bereiken we het kleine Rabanal del Camino met een aantal barokke kapelletjes en romaanse kerk. We verblijven in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3  Rabanal del Camino -  El Acebo (12 juni)
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 17 km.

Dit stuk van de camino geeft u weidse uitzichten over de groene valleien en bergen van deze streek. Op de top wacht ons het beroemde Cruz de Fer. Hier laten de vele pelgrims sinds mensenheugenis een steen achter die ze meebrachten van hun thuis, als symbool van hun zorgen die ze achter zich laten. Het huidige kruis staat dan ook op een bergje van hier achtergelaten stenen. Kort hierna bereiken we het dorpje El Acebo. We verblijven wederom in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4   El Acebo -  Ponferrada (13 juni)
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 16 km.

Hierna daalt het pad scherp af naar de vallei van de Bierzo en de oude tempelierstad Ponferrada. We brengen gezamenlijk een bezoek aan de perfect bewaarde burcht. We blijven in een sfeervol hotel in het centrum vlak bij de burcht, op basis van logies en ontbijt.

Ponferrada

Dag 5   Ponferrada – Villafranca del Bierzo (14 juni)
De totale wandelafstand bedraagt vandaag 23 km.

Het pad voert ons vandaag door de met bergen omringde vallei van de Bierzo. Het akkerlandschap, dat we vandaag doorkruisen via een netwerk van kleine landelijke weggetjes, wordt intensief gebruikt voor de groente en fruitteelt. Ook wordt hier een uitstekende wijn verbouwd mogelijk dankzij het gunstige micro klimaat van de Bierzo. De Camino volgt hier min of meer de oude romeinse heirbaan die ons naar het schitterende Villafranca del Bierzo brengt. Dit van oorsprong middeleeuwse plaatsje is een schat aan architectuur, variërend van het pre romaanse tot de late barok, rijk. Wij verblijven in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6   Villafranca – Herrerias de Valcarce (15 juni)
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.

Een vrij vlakke etappe voert u naar de vruchtbare vallei van de Valvarce. U overnacht vandaag in Herrerias de Valcarce alvorens morgen de steile klim naar O’Cebreiro aan te vatten
. Wij verblijven in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7   Herrerias – O’Cebreiro – Santiago (16 juni)
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 15 km.

Via stenige paden klimt u steeds hoger een weg door dichte eiken en kastanje bossen. Het laatste stuk van deze tocht loopt door heide landschap met schitterende vergezichten over de omringende bergen alvorens het oeroude O’Cebreiro te bereiken. De Keltische oorsprong van dit bergdorpje is duidelijk terug te zien in de huizen van dikke granieten muren met lage daken. U bevindt zich nu in Galicië. Na aankomt in 
O'Cebreiro heeft u een transfer naar Monte Gozo, vandaar wandelt u de stad binnen naar de kathedraal. Ons hotel is gelegen vlakbij het centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 8   Santiago de Compostella – Schiphol (17 juni)

Na het ontbijt vertrekken we met taxi’s naar de luchthaven van Santiago van waaruit we terug naar Nederland vliegen. Op Schiphol eindigt het programma.

 

Inhoudsopgave
In het kort
Waarom hiken we?
Voorbereiding
Programma
Arrangement
Voorwaarden