In het kort
Registreren
   

In het kort

In 2014 maakten we binnen de BvdGF een start met wandelen in IJsland en in Nijkerk. In 2015 werd die stap groter en wandelden mensen met diabetes op 15 plekken in Nederland. Maar na de Nationale Diabetes Challenge van 2016 hebben we de smaak pas echt te pakken! Nu we bijna 3000 mensen aan het wandelen hebben gebracht denken we klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. En wie aan wandelen denkt, denkt aan Santiago de Compostella.

De uitdaging
Na een goede voorbereiding, deels individueel en deels met de groep, vertrekken we op 10 juni naar Spanje. We starten de volgende dag in Astorga. Zes dagen lang wandelen we zo'n 20 km per dag door het prachtige Spaanse landschap. Op 16 juni eindigen we in O'Cebreiro. Zo lopen we een erg mooi deel van de pelgrimsroute. Vanuit O'Cebreiro is het nog een heel eind naar Santiago, maar we overbruggen dat deel met de bus om vervolgens de laatste km's wandelend Santiago binnen te komen. Daar overnachten we en op 17 juni vliegen we terug met een rugzak vol mooie ervaringen.

brug el bierzo

Verzorging
Als we iets doen, doen we het goed. Je wordt tijdens de tocht dan ook uitstekend ondersteund, zowel op logistiek als op medisch vlak. Alle benodigde transfers, hotelovernachtingen en ontbijten zijn geregeld. Je hoeft alleen zelf te zorgen voor je lunch, diner en eventuele tussendoortjes. Natuurlijk zorgen we wel voor een locatie waar je kunt lunchen. Er gaat uitstekende medische begeleiding mee.

Wat vragen we?
Voor deze reis geven we de voorkeur aan deelnemers met diabetes, omdat het de uitgelezen mogelijkheid is om veel te leren over sporten en bewegen met diabetes. Er gaat deskundige medische begeleiding mee. Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn bij inschrijving, je hebt dan immers nog zo'n half jaar de tijd om te trainen. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar. Als we deze niet kunnen vullen met mensen met diabetes dan is deelname ook zonder diabetes mogelijk. We vragen je om de kosten van je reis (naar verwachting rond de €900, incl vlucht en overnachtingen) zelf te betalen. Daarnaast vragen we de deelnemers om minimaal €600 aan sponsorgeld op te halen. Op die manier help je ons om activiteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes te kunnen blijven organiseren. Schrikt het idee van fondsenwerven je af? Tijdens de voorbereidingen krijg je tips en tools mee waarmee het ook jou ongetwijfeld gaat lukken.

Wandelkriebels?
Klik rechts in het menu op inschrijven en meld je aan voor deze onvergetelijke ervaring. Houd ook onze facebookpagina in de gaten. Als er nieuws is lees je het als eerste daar.

 

Inhoudsopgave
In het kort
Waarom hiken we?
Voorbereiding
Programma
Arrangement
Voorwaarden