Registreren
   

Introductie

Op de thuisbasis in Arnhem, Hotel- en Congrescentrum Papendal, organiseert de Bas van de Goor Foundation op dinsdag 22 november 2016 een congres met als thema 'Breng beweging in de praktijk'. Hoewel professionals uit de tweedelijns zorg uiteraard welkom zijn op dit congres, is het programma vooral gericht op iedereen werkzaam is in de eerstelijns zorg voor mensen met diabetes.

rh2015091683464

Dit jaar nemen bijna 3000 mensen deel aan de Nationale Diabetes Challenge, een beweeginitiatief waarbij zorgverleners uit de eerstelijns zorg, ondersteund door de BvdGF, mensen met diabetes in beweging brengen. Een prachtig aantal natuurlijk, maar als je bedenkt dat er bijna 1 miljoen mensen met diabetes zijn is er nog veel te doen. Welke initiatieven werken wel, welke niet? En waarom? Hoe motiveer je mensen? Hoe zorg je ervoor dat mensen verantwoord bewegen? En hoe pak je dat praktisch aan? De vraag hoe we beweging in de praktijk brengen staat centraal tijdens ons congres op dinsdag 22 november 2016. Een vraag die je op verschillende manieren kunt stellen. De verschillende antwoorden die dat oplevert zijn onderwerp van gesprek de 22ste.

Het congres krijgt een feestelijk tintje. We hebben dit jaar namelijk tien jaar ervaring in het in beweging brengen van mensen. In die tien jaar hebben we ons netwerk uitgebreid en zijn er vele ambassadeurs van het bewegen met diabetes ‘geboren’. Onder hen ook veel zorgverleners. Dat willen we vieren en dat ambassadeursbestand mag wat ons betreft nog verder groeien. Daar willen we samen met u aan werken, te beginnen op 22 november.
 

Inhoudsopgave
Introductie
Programma
Nationale Diabetes Challenge
Praktische info
Accreditatie