Iceland Diabetes Challenge
Doelstelling
Zelfmanagement
IJsland
Challenge Diabetes
Challenges in NL
Vorige Volgende

8 Afleveringen over de IJsland Diabetes Challenge op RTL4

maandag 20 okt 2014
Zondag 26 oktober om 11:30 uur is de eerste aflevering te zien van De IJsland Diabetes Challenge. In acht afleveringen maken we mee hoe twaalf mensen met diabetes onder begeleiding van oud topvolleyballer Bas van de Goor en zijn medische team in het...

Veel animo voor Diabetes Zelfmanagement Congres van de BvdGF

dinsdag 14 okt 2014
Met nog zes weken te gaan zijn er al vele inschrijvingen bij de Bas van de Goor Foundation binnen gekomen voor het Diabetes Zelfmanagement Congres. In totaal hebben zich op dit moment al ruim 300 professionals aangemeld uit de eerste- en tweedelijns...

Zelfmanagement is hot! Bijna iedereen met diabetes heeft er wel eens iets over gehoord. Het blijkt echter dat de term zelfmanagement in de volksmond op veel verschillende manieren wordt gebruikt en bedoeld. Beleidsmakers en bestuurders noemen zelfmanagement vaak in één adem met efficientere zorg en kostenbesparing, terwijl zorgprofessionals en patiënten vaak meer nadruk leggen op zelfmanagement en eigen regie, zelf keuzes maken en verantwoordelijkheid.

Lees hier meer over het programma tot en met de Iceland Diabetes Challenge.

Wil je de ervaringen van de deelnemers aan de Iceland Diabetes Challenge of de ambassadeurs van de BvdGF volgen? Klik dan op meer Challenge Diabetes.

Ook in Nederland zijn er twee plaatsen waar mensen met diabetes hun eigen diabetes challenge aangaan. Lees hier meer over de initiatieven in Zwolle en Nijkerk.

Isala ziekenhuis

Zwolle

Op 25 november 2014 organiseert de BvdGF het Zelfmanagement Diabetes Congres op Sportcentrum Papendal in Arnhem voor alle professionals in de diabeteszorg. Daar wordt het Zelfmanagement Boek van de BvdGF gelanceerd. Wil je op de hoogte blijven van het congres? Laat dan hier je e-mail achter.