Juniorcup 2011
Registreren
   
Home / Evenementen / Juniorcup 2011

Wereldkampioenen 2011 spelen laatste wedstrijd (05-03-2012)

In augustus 2011 wonnen veertien voetbaltalenten met diabetes het officieuze WK voetbal voor kinderen met diabetes; de Junior Cup Diabetes (JCD). Op dinsdagavond 6 maart 2012 komt het team weer bij elkaar om haar laatste wedstrijd te spelen op de voetbalvelden van de KNVB in Zeist.

JCD 2011
Wereldkampioenen Junior Cup Diabetes 2011

Foto’s

1 foto

De spelers en de begeleiders vanuit de Bas van de Goor Foundation hebben mooie herinneringen aan augustus 2011. ‘Het is een geweldige ervaring om een heel weekend lang een voetbaltoernooi te spelen waaraan alleen jongeren met diabetes deelnemen. Dat we het toernooi dan ook nog eens winnen is helemaal fantastisch!’ vertelt elftalleider Jeroen Flim.

De wereldkampioenen van 2011 spelen dinsdagavond een wedstrijd tegen een KNVB regioteam uit Amsterdam. De wedstrijd wordt gespeeld op de voetbalvelden van de KNVB in Zeist en zal starten om 19.15 uur. Het Nederlandse diabetesteam ziet er naar uit elkaar weer te ontmoeten en samen te voetballen. Het belooft dan ook een mooie wedstrijd te worden!

De wedstrijd van morgenavond betreft de laatste wedstrijd voor het kampioensteam. In 2012 vindt namelijk ook de Medtronic Junior Cup Diabetes plaats. Dit betekent dat er weer nieuwe voorselectierondes plaatsvinden en er een nieuwe elftal geselecteerd zal worden om deel te nemen aan het hoofdtoernooi dat in augustus 2012 in Zwitserland gespeeld wordt. De spelers die in 2011 meegedaan hebben, kunnen dit jaar niet deelnemen. Meer weten over de JCD 2012, klik hier.

Lijkt het je leuk om te wedstrijd live te volgen? Je bent natuurlijk altijd welkom om te komen kijken in Zeist! Woensdag staat er een wedstrijdverslag online op de website van de BvdGF.