Juniorcup 2011
Registreren
   
Home / Evenementen / Juniorcup 2011

Nederlandse voetballers winnen WK voor jongeren met diabetes (28-08-2011)

Nederlandse voetballers winnen WK voor jongeren met diabetes
Debuut Nederlands team bij Medtronic Junior Cup Diabetes zeer succesvol.

JCD

Foto’s

1 foto

AMSTERDAM – 28 augustus 2011. Het team dat Nederland vertegenwoordigde bij de Medtronic Junior Cup in Zwitserland, heeft het WK toernooi gewonnen. De veertien voetbaltalenten wonnen op zondag 28 augustus 2011 de finale met 4-1 van Engeland. Het team werd geselecteerd door middel van drie voorselectierondes, onder leiding van de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation.

Het is de eerste keer dat Nederland een team naar de Medtronic Junior Cup Diabetes stuurt en dus ook de eerste keer dat het team met de winst terugkeert naar Nederland. Het team, dat uit jongens tussen de 10 en 14 jaar bestaat, heeft in Zwitserland 6 wedstrijden moeten spelen om dit geweldige resultaat te bereiken. De uitgebreide selectieperiode, waarin de veertien meest talentvolle spelers werden gekozen onder leiding van bondscoach Tino Stoop, heeft dus duidelijk haar vruchten afgeworpen.

JCD

De winnaars arriveerden zondagavond terug op Schiphol, waar ze uiteraard hartelijk ontvangen werden door vrienden, familie, fans, pers en andere belangstellenden.

Meer informatie over de Medtronic Junior Cup diabetes vind je op www.juniorcup-diabetes.nl.

De winnaars komen uit:
Amsterdam, Heiloo, Loppersum, Nijkerk, Enschede, Nederweert-Eind, Landgraaf, Nootdorp, Eibergen, Heemstede, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Ureterp, Apeldoorn en Erp

Noot voor de redactie:
Voor vragen, interviewverzoeken, videobeelden en (high res) beeldmateriaal kun je contact opnemen met:
Organisatie-gerelateerd: Jeroen Flim / 06-24645919 /jeroen@bvdgf.org