Juniorcup 2011
Registreren
   
Home / Evenementen / Juniorcup 2011

Uitzwaaitraining onder grote belangstelling (20-08-2011)

Op zaterdag 20 augustus 2011 hebben de 15 voetbaltalenten met diabetes hun laatste training gespeeld voor vertrek naar de Medtronic Junior Cup Diabetes. Onder grote belangstelling van media, familie en vrienden gingen de deelnemers tot het uiterste om hun kwaliteiten te laten zien aan bondscoach Tino Stoop.

JuniorCupDiabetes_BvdGF

Foto’s

1 foto

Namens de media waren United Broadcast Facilities en SBS 6 vertegenwoordigd om de training te volgen. Een voor een werden de deelnemers voor de camera gezet om hun verhaal te vertellen. Enigszins gespannen en ongemakkelijk gaven de deelnemers antwoord op alle vragen van de journalisten. SBS6 Hart van Nederland heeft in de uitzending van 20 augustus (23.20 uur) een item besteed aan de voorbereiding van de voetballers. Bekijk hier de uitzending over de Medtronic Junior Cup Diabetes.

JuniorCupDiabetes_BvdGF

Om 11.00 uur werd er gestart met de training. Even daarvoor hadden de deelnemers een volledig presentatie-tenue gekregen die het team herkenbaar maakt tijdens de reis en het verblijf in Zwitserland. Bondscoach Tino Stoop had een anderhalf uur durende training ontwikkeld voor de deelnemers waarbij verschillende voetbalonderdelen als positiespel en partijtjes aan bod kwamen.

Na afloop van de training ging de voetballers op de foto met het hele team in hun presentatie-kleding. Fotograaf Ronald Hoogendoorn had de eer om van de sterrenteam een foto te mogen maken. Dit is toch wel een mooi stel hoor!

Op vrijdag 26 augustus 2011 verzameld de groep om 12.00 uur op luchthaven Schiphol voor vertrek naar Zwitserland. Daar zal tot en met 28 augustus 2011 gespeeld worden tegen kinderen met diabetes uit Mexico, Spanje, Italië en nog veel meer. Het team is er in ieder geval klaar voor. Laat het toernooi maar beginnen want Nederland gaat vol voor de wereldtitel.

Volg de prestaties van het team via www.bvdgf.org en www.juniorcup-diabetes.nl maar ook via Twitter @BvdGF, @jeroenflim of @basvandegoor.