Juniorcup 2011
Registreren
   
Home / Evenementen / Juniorcup 2011

Voetballers uit Zwolle stellen de BvdGF voor een lastige keuze (25-05-2011)

Laatste voorselectieronde van de Junior Cup Diabetes in Zwolle.
Foto's door Ronald Hoogendoorn

Op woensdag 25 mei 2011 heeft de laatste van in totaal drie voorselectierondes van de Junior Cup Diabetes plaatsgevonden in Zwolle. Opnieuw vijftig jongeren met diabetes die in spanning hadden toegeleefd naar deze dag. Wie wil er nu niet deel uitmaken van één van die jongeren met diabetes die naar Zwitserland gaan om de kleuren van de Nederlandse vlag met verve te verdedigen. Gezien de vele talenten die de laatste weken voorbij zijn gekomen moet die gouden bokaal toch tot de mogelijkheden behoren ondanks de sterke tegenstanders als Mexico, Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De Bas van de Goor Foundation begint er al stiekem van te dromen.

Zwolle_JuniorCup_BvdGF

Foto’s

1 foto

 De Junior Cup Diabetes wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) in samenwerking met Medtronic en de Johan Cruyff Foundation. Oud-topvolleyballer Bas van de Goor heeft zelf diabetes en heeft bewezen dat diabetes en topsport prima te combineren is. “Het hoofdbreken is begonnen! De 150 jongeren met diabetes, die de afgelopen weken hebben deelgenomen aan de voorselectierondes, hebben de Bas van de Goor Foundation en scout Tino Stoop positief verrast en stellen ons voor een lastige keuze. Welke dertig deelnemers gaan er door naar de volgende ronde en maken nog steeds kans op deelname met het Nederlands team aan het officieuze wereldkampioenschap voetbal voor kinderen met diabetes. Over één week (woensdag 1 juni 2011) zullen we het weten, aldus van de Goor.”

Midden in de wijk Holtenbroek in Zwolle ligt het Cruyff Court FC Zwolle veld. De plek waar vijftig jongeren met diabetes in de leeftijd tussen 10 t/m 14 jaar allemaal proberen om zoveel mogelijk punten te verzamelen tijdens de onderlinge wedstrijden en indruk te maken op de scouting. De zenuwen zorgden de afgelopen weken al voor vele hoge bloedsuikers. Ondanks dat lieten de deelnemers zien over veel talent te beschikken. Na een twee uur durende speelronde werd de balans opgemaakt en de voorselectieronde afgesloten met een shoot-out. In de arena van het Cruyff Court waar ook veel belangstelling van omwonenden was stonden de voetballers oog in oog met de keepers. De ene keer met de keeper als winnaar. De andere keer een voetballer met een geplaatst schot in de rechter bovenhoek.

De BvdGF zal samen met scout Tino Stoop de balans opmaken van alle drie voorselectierondes. De scoreformulieren en de persoonlijke scouting bepalen samen welke dertig deelnemers worden uitgenodigd op 11 juni 2011 voor een voetbalclinic van straatvoetballer Soufiane Touzani tijdens de eindselectieronde bij Only Friends. De BvdGF zal via een officiële persconferentie op 1 juni 2011 bekend maken welke dertig voetballers door zijn naar de volgende ronde. De niet-geselecteerden ontvangen op 11 juni 2011 in de ochtend een voetbalclinic. Het aftellen is begonnen. Nog één week tot de bekendmaking.

Lenny_diabetes_BvdGF
Lenny laat zien over veel keeperstalent te beschikken. Wat wil je ook met zulke grote klauwen.

BvdGF_JuniorCup_Zwolle
Gespannen deelnemers voor aanvang van de voorselectieronde.

Redding_voetbal_WK_BvdGF
Mooi acties en reddingen waren veel te zien tijdens deze voorselectieronde.

Voor meer foto's van de voorselectieronde kijk je op Foto Hoogendoorn.