Juniorcup 2011
Registreren
   
Home / Evenementen / Juniorcup 2011

Voorselectierondes Junior Cup Diabetes van start (11-05-2011)

Nederland doet voor het eerst mee aan het wereldkampioenschap voetbal voor jongeren met diabetes

Amsterdam, 12 mei 2011 – De voorselectierondes van de Junior Cup Diabetes, het officieuze wereldkampioenschap voetbal voor jongeren met diabetes zijn van start gegaan. Vijftig kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar streden gisteren op het Cruyff Court Only Friends in Amsterdam om een felbegeerde plek in het team dat 26 tot en met 28 augustus in Zwitserland ons land zal vertegenwoordigen. Het is de eerste keer sinds 2006 dat Nederland aan dit toernooi meedoet. Na een drietal voorselectierondes in Amsterdam, Rotterdam en Zwolle, vindt op zaterdagmiddag 11 juni de eindselectie plaats. Van de 150 kinderen worden 15 talentjes uitgekozen voor het Nederlandse team.

Junior CUp Groepsfoto Amsterdam
Foto: Ronald Hoogendoorn

Foto’s

1 foto

De Junior Cup Diabetes wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met Medtronic, de Johan Cruyff Foundation, SCIANDRI sportmanagement, Diabeter en het Atrium MC. Succesvol oud-volleyballer Bas van de Goor heeft zelf diabetes en heeft bewezen dat diabetes en sport prima te combineren zijn.Junior_Cup_Diabetes_BvdGF “Tijdens de eerste voorselectieronde van de Junior Cup hebben jongeren met diabetes laten zien dat (top)sport en diabetes uitstekend samengaan. De deelnemers hadden hun diabetes goed onder controle. Zij blijven dromen van deelname aan het wereldkampioenschap in Zwitserland”, zegt van de Goor.

De eerste voorselectieronde was dan ook een groot succes. Vijftig kinderen gingen fanatiek de competitie met elkaar aan. Kinderdiabetesverpleegkundigen (KDVK) stonden klaar voor deelnemers met (medisch) advies. Ook de ouders/verzorgers konden met vragen bij hen terecht. Een van de deelnemers had het erg naar zijn zin: “Ik voetbal super graag en mijn diabetes staat daarbij helemaal niet in de weg. Ik voel me juist hartstikke goed als ik weer een wedstrijd heb gespeeld. Ik hoop dat ik in de uiteindelijke selectie terechtkom en mee mag doen aan het wereldkampioenschap in Zwitserland!”