Kilimanjaro Challenge 2008
Registreren
   
Home / Evenementen / Kilimanjaro Challenge 2008

Kilimanjaro Challenge 2008 ( - )

Kilimanjaro

In 2003 krijgt Bas van de Goor te horen dat hij diabetes type 1 heeft. Tijdens zijn volleybalcarrière ontdekt hij dat sport en diabetes elkaar niet in de weg zitten. Het idee om de Kilimanjaro te gaan beklimmen is ontstaan bij de oprichting van de Bas van de Goor Foundation in 2006. Het beklimmen van de hoogste berg in Afrika (5895 meter) heeft altijd al een ontzettende aantrekkingskracht op Bas gehad. In 2008 laten acht mensen met diabetes type 1 zien dat als je diabetes hebt je je sportieve ambities kunt nastreven en waarmaken. Op de hoogste berg van Afrika wordt tevens onderzoek gedaan door een medisch team naar de effecten van hoogte op mensen met diabetes.

Foto’s

19 foto ’s

Doel van het project was tweeledig.

Laten zien dat je je sportieve ambities niet hoeft bij te stellen omdat je diabetes type 1 hebt.
Een medisch team deed onderzoek naar de invloed van hoogte op mensen met diabetes en het door hen te gebruiken materiaal.

Voor iedereen die diabetes heeft moet het mogelijk zijn om op hoogte uit de voeten te kunnen. Wij hebben informatie en ervaring opgedaan die anderen met diabetes kunnen gebruiken voor een zelfde soort sportieve uitdaging. Lees verslagen van voorbereidingen van deelnemers, onderzoekers, internisten en ervaren bergbeklimmers. Na de beklimming zijn de onderzoeksresultaten in het Engels gepubliceerd op deze site.

Vorige

Nieuwsberichten en verslagen

Volgende