Back on Track: Diabetes, en nu?
Registreren
   
Home / Evenementen / Back on Track: Diabetes, en nu?

Back on Track: Diabetes, en nu? ()

Apeldoorn

Op 30 januari organiseert de Bas van de Goor Foundation in Apeldoorn een bijeenkomst voor volwassenen die onlangs gediagnosticeerd zijn met type 1 of type 2 diabetes, of al langer de diagnose hebben maar nog worstelen met vragen over leefstijl, voeding, sport of diabetes in het algemeen. Het doel is om deze mensen zo snel mogelijk te helpen bij het vinden van een optimale “work/life/diabetes balance”, vandaar de naam “Back on Track”. Dit doen we met een avondvullend programma waarin diabetesmanagement in combinatie met voeding en sportief bewegen centraal staan. Op deze pagina vind je meer informatie over het concept en het programma.

Zo snel mogelijk de draad weer oppakken
Na de diagnose diabetes komt er enorm veel op je af. Goede begeleiding is dan erg belangrijk. Het begrijpen van diabetes en de impact die het heeft op alledaagse activiteiten is belangrijk voor het goed onder controle houden van diabetes. Onderzoek heeft uitgewezen dat het eerste jaar van de behandeling bepalend is voor de volgende tien tot vijftien jaar. Als je dan goed leert omgaan met jouw diabetes, dan heb je daar de rest van je leven profijt van. Daaraan wil de BvdGF graag een bijdrage leveren. Maar ook als je dat eerste jaar voorbij bent kan het zijn dat je de balans nog niet altijd goed weet te vinden. Dan kan het fijn zijn om eens met andere (ervarings)deskundigen van gedachten te wisselen. 

Samen praten, eten en bewegen
Het programma van de Back on Track-avonden draait om informeren en ervaren. Centraal staat de vraag wat het betekent om diabetes te hebben en hoe je hier op een gezonde manier mee om kunt gaan in het dagelijks leven. Naast het bijwonen van lezingen en het stellen van vragen over alledaagse onderwerpen, kun je ervaren wat voeding en inspanning met jouw diabetes doet. Aan de hand van een gezamenlijke maaltijd en sport wordt de impact hiervan getoond op je persoonlijke bloedglucosewaardes. Dit alles onder professionele (medische) begeleiding en een aantal ervaringsdeskundigen, waaronder een sporter met diabetes. Bas van de Goor zelf is ook aanwezig, en zal zijn ervaring en kennis met jullie delen.

Waar en wanneer
Wij organiseren op 30 januari in het Mheenpark in Apeldoorn een Back on Track avond. Er kunnen maximaal 30 mensen met type 1 of type 2 diabetes deelnemen, eventueel samen met hun partner. De inschrijving voor de bijeenkomsten is geopend en bereik je via de knop 'inschrijven' rechts op het scherm. Deelname, inclusief de maaltijd, is overigens gratis. Alleen de drankjes op de avond komen voor eigen rekening. 

Programma
17.00u - Ontvangst
17.30u - Informeren: Een gezamenlijke maaltijd met tussentijds informatie van diëtist en arts.
19.00u - Ervaren: Actief aan de slag (volleybalclinic van Bas van de Goor)
20.00u - Inspireren: Ervaringen delen
ca. 21.00u - Afsluiting

Tijdens het hele programma is er natuurlijk volop mogelijkheid om vragen te stellen. Wij hopen je te mogen begroeten op 30 januari in Apeldoorn.