Back on Track: Diabetes type 1, en nu?
Registreren
   
Home / Evenementen / Back on Track: Diabetes type 1, en nu?

Back on Track: Diabetes type 1, en nu? - over 30 dagen ()

Doetinchem en Landgraaf

De Bas van de Goor Foundation organiseert dit jaar vier bijeenkomsten voor volwassenen die onlangs gediagnosticeerd zijn met type 1 diabetes, of al langer de diagnose hebben maar nog worstelen met vragen over leefstijl, voeding, sport of diabetes in het algemeen. Het doel is om deze mensen zo snel mogelijk te helpen bij het vinden van een optimale “work/life/diabetes balance”, vandaar de naam “Back on Track”. Dit doen we met een avondvullend programma waarin diabetesmanagement in combinatie met voeding en sportief bewegen centraal staan. Op deze pagina vind je meer informatie over het concept en het programma.

Zo snel mogelijk de draad weer oppakken
Ieder jaar komen er in Nederland ruim 1450 volwassenen met type 1 diabetes bij. Na de diagnose komt er enorm veel op je af. Goede begeleiding is dan erg belangrijk. Het begrijpen van diabetes en de impact die het heeft op alledaagse activiteiten is belangrijk voor het goed onder controle houden van diabetes. Onderzoek heeft uitgewezen dat het eerste jaar van de behandeling bepalend is voor de volgende tien tot vijftien jaar. Als je dan goed leert omgaan met jouw diabetes, dan heb je daar de rest van je leven profijt van. Daaraan wil de BvdGF graag een bijdrage leveren. Maar ook als je dat eerste jaar voorbij bent kan het zijn dat je de balans nog niet altijd goed weet te vinden. Dan kan het fijn zijn om eens met andere (ervarings)deskundigen van gedachten te wisselen. 

Samen praten, eten en bewegen
Het programma van de Back on Track-avonden draait om informeren en ervaren. Centraal staat de vraag wat het betekent om diabetes te hebben en hoe je hier op een gezonde manier mee om kunt gaan in het dagelijks leven. Naast het bijwonen van lezingen en het stellen van vragen over alledaagse onderwerpen, kun je ervaren wat voeding en inspanning met jouw diabetes doet. Aan de hand van een gezamenlijke maaltijd en sport wordt de impact hiervan getoond op je persoonlijke bloedglucosewaardes. Dit alles onder professionele (medische) begeleiding van een diëtist, een arts en een aantal ervaringsdeskundigen, waaronder een sporter met type 1.

Waar en wanneer
Wij organiseren deze avonden in 2017 op vier locaties. Per locatie kunnen er maximaal 30 mensen met type 1 diabetes deelnemen, eventueel samen met hun partner. De inschrijving voor de bijeenkomsten is geopend en bereik je via de knop 'inschrijven' rechts op het scherm. Kies bij het inschrijven de datum en locatie van jouw keuze. Deelname, inclusief de maaltijd, is overigens gratis. Alleen de drankjes op de avond komen voor eigen rekening. Je hebt keuze uit de volgende vier opties:

Vlissingen

18 mei            Is al geweest

Leidschendam 7 september   Is al geweest
Doetinchem Datum nog niet bekend
Landgraaf 16 november

Programma
17.30u - Ontvangst
18.00u - Informeren: Een gezamenlijke maaltijd met tussentijds informatie van diëtist en arts.
18.45u - Inspireren: Ervaringen delen 
19.30u - Ervaren: Actief aan de slag (sporten)
ca. 21.00u - Afsluiting

Tijdens het hele programma is er natuurlijk volop mogelijkheid om vragen te stellen. Wij hopen je te mogen begroeten tijdens een van de bijeenkomsten!

Deze avonden worden vanuit de BvdGF mede mogelijk gemaakt door:

Medtronic-Logo