Sportkamp 1 (2017)
Registreren
   
Home / Evenementen / Sportkamp 1 (2017)

Sportkamp 1 (2017) ( - )

Landgraaf

Helaas is sportkamp 1 al helemaal vol, inschrijven is niet meer mogelijk.

 

 

Beste ouders en kinderen, 

Komende zomer is het alweer de elfde editie van onze zomersportkampen!

Vanaf 2007 organiseert de BvdGF sportkampen voor kinderen met diabetes. Komende zomer organiseren wij drie sportkampen, met plek voor 32 kinderen per sportkamp.

Kamp 1, van 22 t/m 25 juli 2017, is voor kinderen met diabetes type 1, die tijdens het kamp minimaal 10 en maximaal 12 jaar oud zijn. Ben jij zo oud? Lees dan hieronder meer over dit sportkamp.

Doel
Het doel van de sportkampen is om je meer kennis te geven over jouw diabetes, zodat je ook zonder begeleiding een goede keus kan maken in hoe jij je diabetes regelt. Daarnaast willen wij je laten ervaren wat de effecten zijn van sport op jouw diabetes. Je leert hierin veel en stemt je bloedsuikers, insulinebehoefte en andere aanpassingen af met een diabetesverpleegkundige die jou begeleidt tijdens het kamp. Zo zorgen wij dat er een veilige omgeving is en kun jij vrij zijn om te leren, om hulp te vragen als dat nodig is en vooral veel plezier te hebben met andere kinderen met diabetes.

Wat ga je meemaken?
Wij verblijven in het hotel van Snowworld in Landgraaf. Tijdens het kamp zullen wij verschillende sport en spel activiteiten doen op locatie en in de omgeving. Zo gaan wij een trap van 508 treden beklimmen, een dagdeel skiën of snowboarden, verschillende (team)sporten doen en uiteraard mag de bonte avond niet ontbreken. Het kamp zal in het teken staan van sport en bewegen, het delen van kennis en informatie over diabetes en heel veel plezier uiteraard.

Begeleiding
Tijdens het kamp word je ingedeeld in groepjes van 6 of 7 deelnemers per diabetesverpleegkundige, waardoor je niet alleen van de diabetesverpleegkundige kunt leren maar ook van leeftijdsgenoten met diabetes. Aan het eind van elke dag heb je een gesprek in deze groep en bespreek je hoe het is gegaan. Je kunt dan ook tips aan elkaar vragen.

Daarnaast is er een kinderarts aanwezig, samen met een aantal vrijwilligers en een kampleider vanuit de BvdGF. Zo zorgen wij er samen voor dat ook in 2017 de sportkampen een succes zullen worden.

Aanmelden
Als je al eens bent mee geweest op één van onze sportkampen, hebben anderen die nog niet zijn geweest voorrang. Iedereen kan zich echter aanmelden. Ben je eerder mee geweest dan kom je eerst op een reservelijst te staan. Zijn er na alle inschrijvingen nog plekken vrij dan doen we een beroep op de reservelijst. De inschrijvingen worden behandeld op volgorde van inschrijving.

Als je je wilt aanmelden voor één van de sportkampen, kun je klikken op de knop inschrijven. Vervolgens bekijken wij of je eerder bent mee geweest. In maart 2017 ontvang je een mail van de BvdGF met een melding of je deelnemer bent of niet. Het blijft tot die tijd natuurlijk nog even spannend. De deelnemers die geselecteerd zijn ontvangen een medische vragenlijst, die ze vervolgens naar ons medisch team kunnen versturen. Als ook zij zien dat jij goed mee kunt doen, kun je deelnemen aan ons sportkamp!

Dankzij de fantastische steun van onze partners kunnen wij de sportkampen gratis aanbieden aan alle kinderen. Wel vragen wij je om zelf voor vervoer te zorgen naar SnowWorld in Landgraaf. De kampen worden mede mogelijk gemaakt door de Cruyff Foundation, Novo Nordisk, Medtronic, Bosman Medische Hulpmiddelen, de Vriendenloterij en Penders Voetzorg.