WeHike2ChangeDiabetes 2017
Registreren
   
Home / Evenementen / WeHike2ChangeDiabetes 2017

WeHike2ChangeDiabetes 2017 ( - )

Santiago de Compostella

Dag 5: Ritme gevonden (15-06-2017)

Gisteravond waren we uitgenodigd voor een Vino Espagñol om acht uur in het kasteel van Villafranca del Bierzo. Deze uitnodiging was facultatief, dus niet verplicht. Om deze reden was niet iedereen, na een lange wandeldag in een hoge temperatuur, aanwezig (of op tijd ;)). Na uitleg over de diverse eigen productie wijnen was er de mogelijkheid om deze kunnen te proeven. Er was een hele eigen wijnkelder die ook regelmatig wordt gebruikt voor feesten. Door de bouwstijl van het kasteel kan het feest zonder overlast tot in de late uurtjes worden doorgezet.

rh170615_Camino_DSC_0705

Honger en vermoeidheid zorgde ervoor onze groep zich verplaatste naar het terras. De Spanjaarden hadden hier begrip voor en brachten het feest (lees doedelzakmuziek) naar het stadscentrum.

De volgende ochtend konden we ‘uitslapen’, en wel tot zes uur! Het ontbijt werd om zeven uur geserveerd. Ook vandaag willen we de allergie bij Bas voorkomen en staan we stipt om zeven uur klaar bij de ontbijtzaal. Echter de stiptheid ook van deze Spanjaarden is iets minder nauwkeurig. Om vijf over zeven gingen de deuren open en hebben we genoten van een prima ontbijt.

Wonderlijk genoeg waren de Spaanse wandelaars vandaag wel stipt om zeven uur op het plein, terwijl we vandaag om half acht pas zouden vertrekken. Zou dat ook een allergie bij iemand opwekken? Voor de 1000e keer maakten we nog een groepsfoto en daarna vertrokken we uit Villafranca voor een tocht van ruim 20 km.

De weg bestond voor het grootste gedeelte uit asfalt, slingerend langs de Rio de Valcarce. We kwamen door veel verschillende dorpjes op onze tocht, waar een pauze altijd precies goed uit kwam. We zetten ons neer in het schaduw op het terras, genieten van café americano, espresso, cappuccino, cola light of iets anders.

rh170615_Camino_DSC_0983

Één van de hoogtepunten onderweg was het mega hoge viaduct waar ook Bas goed onderdoor kon. Het andere hoogte punt was het tweede mega hoge viaduct waar weer Bas goed onderdoor kon. Op het dubbele viaduct, leken de vrachtwagens wel speelgoedautootjes. Dus naast de Bas vlak, hebben we nu ook de Bas-hoogte leren kennen. En dat is echt héél hoog. 

Ons eindpunt was het plaatsje Herrerías in een schitterend kabouterhotel met kabouterkamertjes en kabouterraampjes. Lees hier; het hotel is zeker geen Bas formaat, maar wel heel erg rustiek en sfeervol. Omdat we verder geen verplichtingen hebben vandaag en morgen ultra vroeg gaan vertrekken, hebben we gezamenlijk genoten van een lunch, waar velen kozen voor de plaatselijk gevangen vis in de rivier Rio de Valcarce.

Vandaag hadden wij alle drie hele mooie en stabiele bloedsuikerwaardes. Zou het komen omdat we al een beetje in het ritme komen en beter begrijpen hoe alles in elkaar steekt? We zullen zien hoe we er morgen bij lopen J!

Liefs, Michelle, Rieke en Monique

Inhoudsopgave
In het kort
Waarom hiken we?
Voorbereiding
Programma
Arrangement
Voorwaarden