WeHike2ChangeDiabetes 2017
Registreren
   
Home / Evenementen / WeHike2ChangeDiabetes 2017

WeHike2ChangeDiabetes 2017 ( - )

Santiago de Compostella

Dag 3: Op weg naar Ponferrada (13-06-2017)

Na drie topdagen ging het vandaag bergafwaarts met ons. Tenminste, dat was wat Bas ons over het parcours van vandaag had verteld. Langzaam afdalend tot in Ponferrada. Nu weten we niet precies wat Bas bedoelt met dalen, het parcours was anders. Voor Bas heeft afdalen duidelijk een andere betekenis dan voor anderen.

rh170613_Camino_RH1_3428

We begonnen met een stijging om vervolgens een stuk te gaan dalen. Daarna volgden stijgingen, dalingen en weer stijgingen. Een heel mooi stuk door de Spaanse natuur, soms over een pad dat leek op een rivierbedding. In de verte zagen wij een hevige onweersbui dreigend naderen. Halverwege hebben wij ons op advies van onze Spaanse vrienden in poncho’s gehuld om de elementen te kunnen trotseren. Het was een hevig onweer……… dat keurig langs ons afdreef en ons met slechts enkele spetters bedeelde. Geen verkoeling dus, maar aan de andere kant was dat ook niet nodig. Tijdens de start was het drukkend warm door de vochtige lucht, later kregen wij er een verkoelend briesje bij en was het aangenaam wandelen.

Tja, en dan dinsdag de 13e. Het is voor de Spanjaarden als vrijdag de 13e voor ons. Het noodlot trof ons in de persoon van onze fotograaf Ronald. In zijn streven om de mooiste plekjes te vinden voor de prachtige foto’s die hij van ons maakt, gleed hij uit op de rotsen. Eerst hulp was dichtbij en verband was snel aangebracht. Het meeste pijn deed de beschadiging van zijn camera’s. Wat een topper Ronald, want kort na de val was hij alweer druk in de weer met het maken van foto’s van onze wandeling.

Onze grootste uitdaging moest nog komen, dat was de ontvangst op het stadhuis van Ponferrada en de toespraak van de burgemeester, alle bobo’s en onze Bas. Na de wandeling konden enkelen van ons de luiken niet openlaten. Daarna tijd voor een heerlijke pizza. In het hotel lekker opgefrist en even uitgerust.

rh170613_Camino_DSC_9926

Ook vandaag hebben wij ervaren dat het groepsgevoel sterker werd. We zijn er allemaal voor elkaar en helpen anderen met het beheersen van hun diabetes door het delen van ervaringen. Regelmatig worden er daarnaast diepgaande gesprekken gevoerd en kunnen we er ook op een andere manier voor iemand zijn. Wat mooi en bijzonder dat we dit op deze manier iets voor elkaar kunnen betekenen.

Na gisteravond een oergezellige barbecue gehad te hebben met de Spanjaarden, bezoeken we vanavond het kasteel van Ponferrada voor Spaanse tapa’s. Gisteren natuurlijk ook uitgebreid de 50e verjaardag van Juliet gevierd. Het feest duurde tot diep in de warme Spaanse nacht…….

Inhoudsopgave
In het kort
Waarom hiken we?
Voorbereiding
Programma
Arrangement
Voorwaarden