WeHike2ChangeDiabetes 2017
Registreren
   
Home / Evenementen / WeHike2ChangeDiabetes 2017

WeHike2ChangeDiabetes 2017 ( - )

Santiago de Compostella

Dag 2: Waarom juist de Camino…? (12-06-2017)

Toen hingen daar ballonnen met slingers want Juliette kreeg vandaag een andere naam: Sarah. Zowel tijdens het ontbijt als onderweg is regelmatig voor haar gezongen in het Nederlands en in het Spaans. Hoe jarig kun je je voelen tijdens de Camino: je start de dag met 23 vrienden.

Klokslag 7.00 uur stond de hele Nederlandse groep buiten te wachten op de Spanjaarden voor een kleine ceremonie. 10 minuten later kwamen ze de hoek om en liepen ons voorbij (bijna althans). Na een korte toespraak door Petra, in het Spaans, werden Hollandse klompjes uitgereikt aan de Spaanse en de Nederlandse deelnemers. Bedoeld als waardering voor het welkom en het gastheerschap wat de Spaanse organisatie voor ons heeft verzorgd.

rh170612_Camino_RH2_1068

Om 7.15 uur startten we de 2de dag-etappe van Rabanal del Camino naar El Hacebo. We verheugden ons al op het hotel daar met zwembad. Het was nog koel en er stond een lekker fris briesje toen we in treintjes naar boven liepen. In totaal 450 hoogtemeters hadden we te overbruggen. Ook nu weer in etappes om tijdig de bloedsuikers te controleren en indien nodig te corrigeren. Tijdens de briefing gisteravond hebben we allemaal onze ervaringen gedeeld over de gevolgde strategie met de instellingen van de pomp en het gebruik van de pen bij flinke inspanning en hoge temperaturen. Het blijkt dat diabetes individueel is: ieder heeft zijn eigen strategie. Wat bij de een werkt is niet van toepassing voor een ander. Het delen met elkaar is heel leerzaam. Verder helpen we elkaar om de strategie voor de volgende dag aan te passen onder begeleiding van onze internist Henk Bilo.

rh170612_Camino_RH2_0881

De 3de stop was bij Cruz de Hierro. Een bijzondere plek op de top van de berg. Vele pelgrims voor ons hebben hier stenen en andere betekenisvolle zaken neergelegd, symbool voor het achterlaten van al je zorgen. Ieder loopt zijn Camino op zijn eigen manier en met een eigen doel. Voor ons natuurlijk om te ervaren hoe dit samen gaat met je diabetes. Maar ieder van ons had op een of andere manier hier een bijzonder moment op deze plek.

We voelden ons vandaag heel bevoorrecht om hier te mogen lopen. Een prachtige omgeving door glooiend berglandschap met veel kleurrijke bloemen: ganzerik, brem en heide. Na 19 km wandelen kwamen we na een fikse afdaling om ongeveer 14.00 uur aan bij een prachtig hotel met zwembad. 

Inhoudsopgave
In het kort
Waarom hiken we?
Voorbereiding
Programma
Arrangement
Voorwaarden