WeHike2ChangeDiabetes 2017
Registreren
   
Home / Evenementen / WeHike2ChangeDiabetes 2017

WeHike2ChangeDiabetes 2017 ( - )

Santiago de Compostella

Dag 1: aankomst in Astorga en eerste wandeldag (11-06-2017)

Vandaag zijn we echt van start gegaan !!! Na een lange reisdag die begon met een overnachting in het IBIS hotel op Schiphol kwamen we gisteren met de bus vanuit Madrid aan in Astorga. In Astorga werden we met een mooie en officiële  ceremonie ontvangen in het stadhuis. De burgemeester heette ons welkom in deze prachtige oude Romeinse stad onder muzikale begeleiding van een dansgroep in kledergracht. Wat een fantastisch ontvangst en we voelden ons zeer welkom. In de avond de eerste briefing; wat allemaal mee te nemen op de eerste wandeldag en hoe ga je met je diabetes om.

rh170611_Ned-Lux_RH1_2171

Vanaf nu gaan we stempels verzamelen op onze tocht naar Santiago. We moeten om stipt zeven uur stonden we allemaal op het plein, de klok sloeg zeven uur, behalve de Spanjaarden. Bas is erg streng op het gebied van de klok, dat had hij zeer duidelijk verteld tijdens de briefing. Met het gevolg dat alle Nederlanders stipt op tijd klaar stonden. Uitgecheckt en al en de koffer klaar bij de receptie voor het transport naar de volgende plaats die we aandoen. Het is in de ochtend nog lekker koel. Na het maken van groepsfoto’s zijn wij op pad gegaan. In de loop van dag loopt de temperatuur deze week op naar 30 graden.

rh170611_Ned-Lux_RH2_0069

Strategie was elk uur te stoppen voor pauze, glucosecontrole en een snackje nuttigen. Het was een hele klus om de bloedsuikers binnen de grenzen te houden.De dorpjes met liefelijke terrasjes waren precies aangepast aan onze pauzes.Het werd steeds heter, de locaties in de schaduw waren heerlijk.Het was een mooie vlakke etappe, behalve het laatste stuk dat ging redelijk omhoog, dat is  alvast even wennen voor morgen. Iedereen heeft de zonder al te grote problemen de eerste etappe volbracht. De groep hielp elkaar heel goed onderweg en uiteindelijk kwamen we met z’n allen tegelijk aan in Rabanal del Camino.

 

Inhoudsopgave
In het kort
Waarom hiken we?
Voorbereiding
Programma
Arrangement
Voorwaarden