Anne start bij de BvdGF!

Anne is deze week begonnen bij de BvdGF. Anne heeft zelf al sinds haar 9e diabetes type 1, is sportief en zit niet graag stil. In haar functie als evenementen coördinator zal ze zich inzetten voor alle toffe (kinder)evenementen die op de planning staan en daar zijn we heel blij mee, in deze blog stelt ze zich graag aan jullie voor. Welkom Anne!

Even voorstellen

Hi, mijn naam is Anne en ik stel mijzelf graag aan jullie voor! Ik ben 23 jaar oud en ik woon in het mooie Leiden. Sinds ik 9 jaar oud ben, heb ik diabetes type 1 en ik weet dus eigenlijk ook niet meer hoe het leven zonder diabetes is. In mijn vrije tijd zit ik niet vaak stil en hou ik van sporten. Ik fiets graag door de duinen op mijn racefiets en in de sportschool volg ik boks lessen. Daarnaast hou ik van avontuur, zoals hiken in Noorwegen, snowboarden of surfen in Spanje en ga ik in de zomer naar festivals.

Deze week ben ik begonnen als evenementenmedewerker voor de kinderevenementen bij de Bas van de Goor Foundation. Deze functie sluit perfect bij mij aan. Ik heb Sport, Management & Ondernemen gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en mijn afstudeeronderzoek was in de richting van sportstimulering bij kinderen. Dat ik sportevenementen ga organiseren voor kinderen met diabetes, vind ik echt fantastisch.

"Ik vind sporten en bewegen in het algemeen heel belangrijk, maar met diabetes is dit nog belangrijker."

Ik vind sporten en bewegen in het algemeen heel belangrijk, maar met diabetes is dit nog belangrijker. Bij mij zijn sporten en diabetes altijd goed samengegaan. Toen diabetes bij mij werd geconstateerd, had ik diezelfde week nog een turnwedstrijd waar ik per se aan mee wilde doen. In het ziekenhuis oefende ik mijn turnoefeningen voor de onderdelen vloer en balk.

Toen ik twaalf jaar oud was, stopte ik met turnen. Ik ben vervolgens gaan langebaanschaatsen en vanuit daar bij het wielrennen terecht gekomen. Omdat ik uit eigen ervaring weet dat bewegen en diabetes goed samengaan, hoop ik kinderen met diabetes te inspireren om ook in beweging te komen!

In het najaar van 2020 heb ik zelf als vrijwilliger een dag meegeholpen bij een outdoorclinic van de Bas van de Goor Foundation. Aan het einde van de dag gingen alle kinderen voldaan en met een glimlach op hun gezicht naar huis. Ik hoop dat alle kinderen na de evenementen lachend terug naar huis gaan en heb super veel zin om de evenementen te organiseren.

Zie ik jou ook binnenkort?

Binnenkort komen er weer evenementen aan. Twijfel je om deel te nemen? Dat is niet nodig! Met ons team zorgen wij ervoor dat je een mooie tijd beleeft waarbij je veel leert over sporten en diabetes, maar ook waar je leeftijdsgenoten ontmoet waar vriendschappen uit kunnen ontstaan. Neem eens een kijkje op onze evenementenkalender en hopelijk zien we je snel bij een van onze evenementen!

 

Ga naar de evenementenkalender