Terugblik op 2021!  

Het was weer een jaar vol hoogtepunten..

Het einde van het jaar is in zicht. Ondanks dat 2021 voor de nodige uitstel, verschuivingen en aanpassingen heeft gezorgd in onze kalender, organiseerden we binnen de geldende maatregelen mooie clinics, sportkampen én challenges. We kijken terug op een jaar vol met mooie herinneringen en hier lichten we er een paar van uit 

We mochten in juni aftrappen met onze eerste fysieke clinic van het jaar! Het was bijzonder om na een lange tijd weer 14 jongeren met diabetes te ontvangen bij onze freerun- en karateclinic. Een toepasselijkere aftrap konden wij niet verzinnen. 

Onze deelnemers laten altijd zien dat ze nergens bang voor zijn en zeker niet terugdeinzen voor hoogtes en de nodige survivalskills! Want laten we eerlijk zijn; een survival is pas geslaagd als je met een shirt vol moddervlekken naar huis gaat!

Onze clinics worden altijd bijgewoond door leuke begeleiders, enthousiaste ouders en natuurlijk het allerbelangrijkste; een hele gemotiveerde groep kinderen met diabetes! Dat bleek ook weer tijdens onze hockeyclinic in Den Bosch, de voetbalclinic in Den Haag en Heerenveen. Clinics, waar we keer op keer weer leergierige doorzetters hebben leren kennen en samen hebben geleerd over hoe je zelfs onder (soms lastige) sportieve omstandigheden, kunt leren over je diabetes-management en je insulinestrategie. 

 Naast de clinics hebben we ook meerdaagse evenementen georganiseerd voor kinderen. We hebben op de sportkampen (in de zomer! ;)) de kou getrotseerd in de sneeuwhal van SnowWorld. We hebben geskied, gesnowboard en geleerd wat dit doet met je bloedsuikers! 

Klimmen en klauteren is ons ook niet onbekend tijdens de kampen, bij beide kampen hebben we laten zien dat hoogtevrees te overwinnen is. Iedereen heeft zijn of haar grenzen verlegd en geleerd. Neem je je pomp mee tijdens het klimmen? En hoe kun je je diabetes managen als je je apparatuur niet bij je hebt? 

Mika: “Het is heel fijn om andere kinderen met diabetes te leren kennen omdat iedereen hetzelfde meemaakt”

Tijdens de kampen kregen wij van meerdere kinderen terug dat het kamp aanvoelde als een fijne en veilige omgeving waar een hechte groep was gevormd waarin iedereen elkaar begrijpt en dat ervaren wij als een enorm compliment. 

Wij kunnen niet zomaar deze waardevolle clinics en kampen organiseren. Deze kampen worden mede mogelijk gemaakt door onze challengers, dankzij de sportieve en stoere inzet die zij leveren op hun eigen challenge. Zij halen geld op voor onze foundation. Zij zorgen ervoor dat wij kinderen mee kunnen nemen op sportkampen en clinics en de kinderen kunnen leren dat sporten en bewegen mogelijk is als je diabetes hebt; sterker nog, dat dit heel belangrijk is om te blijven doen! Tijdens onze challenges gaan er mensen mét en zonder diabetes mee, medische begeleiders en ja, soms zelfs een viervoeter!   

“Naast dat je je inzet voor een goed doel, zet je je ook in voor jezelf. Ik heb tijdens de challenge in Spanje zoveel over mijn eigen diabetes-management geleerd, en dit neem ik nog elke dag mee in mijn dagelijks leven.” 

In Nederland; weer flinke stappen gezet! 

Over challenges gesproken, we kijken ook enorm trots terug op onze Nationale Diabetes Challengse (NDC). Trots op alle locaties, organisatoren en de deelnemers. Het was wederom een succesvol jaar en ruim 150 locaties deden mee. Ruim 1900 deelnemers registreerden zich voor de wandelingen en gaven de NDC een 8,1!   

We hebben op 14 november, Wereld Diabetes Dag, heel Nederland opgetrommeld om met ons mee te wandelen. Wij liepen samen met 13.982 mensen een Halfuurtje Door Je Buurtje. We organiseerden dit voor de tweede keer, ondersteund door SamenGezond, Menzis en Novo Nordisk. Met meer dan 70 miljoen stappen en ruim 53.000 kilometer was ook deze tweede editie weer een enorm succes.     

Op naar 2022!  

We hopen ook jou volgend jaar te verwelkomen tijdens één van onze evenementen! Onze evenementenkalender wordt de aankomende maanden verder gevuld. Houd onze social media kanalen in de gaten! 

Ga naar de evenementenkalender