Jesper blikt terug op de survival clinic in Groningen

We waren er klaar voor om er een mooie survivalmiddag van te maken en dat is gelukt! Zo nu en dan een regenbui waardoor schoon blijven geen optie was, (is een survival wel geslaagd als je met een schoon shirt naar huis gaat zonder moddervlekken?), gezellige begeleiders, enthousiaste ouders en natuurlijk het allerbelangrijkste; een hele gemotiveerde groep kinderen met diabetes!

Een beetje modder houdt ons niet tegen!

De gehele groep verzamelde zich bij Hommes survival in Groningen. De groep had er duidelijk zin in. En wij waren niet de enige die er zin in hadden, de regenbuien waren ook volop aanwezig! Maar laat dit nou net het perfecte weer zijn voor de echte survivalkids onder ons, we zijn ten slotte niet van suiker!

Voor de start hebben wij met elkaar de voorzorgsmaatregelen besproken om te zorgen dat onze bloedsuikerwaardes goed zouden blijven gedurende de clinic. We trapte de middag af met een pittige warming-up door het bos. Een klein opstapje naar het échte survivalwerk. De deelnemers werden in kleine groepjes opgedeeld en moesten elkaar helpen om door de verschillende survivalparcours te komen zonder de grond te raken, doe ze dat maar eens na! Al kende de deelnemers elkaar niet van te voren, er werd toch als echte superteams samengewerkt.

Tijdens de clinic

Na ongeveer een uur actief bezig te zijn geweest met de verschillende parcours konden de deelnemers eindelijk hun voeten weer veilig op de grond zetten voor een lekker tussendoortje en een slokje drinken, want ook echte survivalkids hebben wel eens een pauze nodig. ;)

Tijdens het meten van onze bloedsuikers zagen we dat bij 99% van de deelnemers de bloedsuiker was gestegen. We zijn heel intensief bezig geweest met sporten en bewegen maar onze bloedsuikerwaardes waren gestegen, hoe kan dat? Dit zorgde voor de nodige verbazing in de groep. We gingen met de deelnemers en de ouders in gesprek over de verklaring van de stijging in de bloedsuikers. De stof adrenaline die was vrijgekomen door het sporten en bewegen bleek de oorzaak van deze stijgende bloedsuikerwaardes en daar kun je zelf dus weinig aan doen!

Ook in het tweede deel van de clinic werd er weer heel wat gevraagd van onze survivalkids, klimmen, kruipen, slingeren, maar gelukkig waren de deelnemers er voor elkaar om iedereen als een hecht team het parcour door helpen!

Dank jullie wel!

Niet alleen de kinderen hebben elkaar geholpen tijdens de clinic, ook de ouders. Wellicht niet fysiek door te klimmen in de touwen, maar zij gingen wel met elkaar het gesprek aan. In deze gesprekken werd van alles besproken maar ook het onderwerp hoe om te gaan met je kind met diabetes en de lastige kanten die soms naar voren komen werd veel besproken. 

Persoonlijk vond ik dit heel mooi en leuk om te zien en te horen. We helpen en leren niet alleen kinderen over hun diabetes, maar kunnen op deze manier ook ouders bij elkaar brengen die veel leren van de ervaringen en onze verhalen tijdens een clinic.

Ik hoop dat jullie je shirtje schoon hebben gekregen en anders hebben jullie een wel heel letterlijk aandenken aan deze dag. ;) Wij vonden het een enorm geslaagde dag, een dag waarop de deelnemers er zelfs een nieuwe vriendengroep bij hebben gekregen en wat hopelijk mooie herinneringen heeft opgeleverd. 

Samen met alle begeleiders hebben we genoten van jullie enthousiasme. Hopelijk zien we elkaar snel weer bij een van de andere evenementen. Heb je dit evenementen gemist maar lijkt het je leuk om mee te gaan met een van onze volgende evenementen neem dan snel een kijkje op onze evenementenkalender en dan zien we elkaar snel!

Sportieve groeten,

 

Jesper

Lijkt het jou ook leuk om de volgende keer aanwezig te zijn bij een van onze evenementen? Kijk dan snel in de evenementenkalender. Hopelijk zien we elkaar snel (weer)!

Sportieve groeten,

Jesper en de rest van team BvdGF

Bekijk evenementen van de BvdGF