Samen leren sporten met diabetes 

Leer bij ons alles over sporten met diabetes als medisch vrijwilliger. Help je ons en leer je graag meer over diabetes? Of wil je misschien meer informatie over de evenementen en clinics die wij organiseren? We zetten alles voor je op een rijtje en vertellen je graag waarom ook jij een keer mee moet op kamp!

Wij blijven positief! En nee, dat is niet onze testuitslag op het virus, maar wel onze houding ondanks dit virus. De afgelopen anderhalf jaar zijn voor velen niet makkelijk geweest, maar wij gaan ervan uit dat zorgverleners, net als wij, de drive om volwassenen en kinderen met diabetes te ondersteunen niet hebben verloren. Sterker nog, misschien beseffen wij ons nog wel meer dat wat extra geven een enorm verschil kan maken. Vandaar dat wij met goede moed weer naar de evenementen van volgend jaar kijken en?dit kunnen en willen wij niet zonder jou!?Je kent ons misschien al, maar als dat niet zo is, dan stellen wij ons nog aan je voor.

Daarnaast schrijven we hieronder over wat we hopen te gaan doen in het nieuwe jaar. Maar bovenal willen we je laten zien dat jij zelf veel kan leren en ervaren door bij onze evenementen aanwezig te zijn. Nieuwsgierig? Lees hieronder verder. 

“Ik heb tijdens dit sportkamp zoveel meer geleerd dan ik ooit in mijn dagelijkse praktijk leer of uit de boeken haal.”  

Wie zijn wij? 

Wij zijn de Bas van de Goor Foundation en zetten ons al bijna 15 jaar in om mensen met diabetes in beweging te brengen. Want bewegen is gezond, ook voor mensen met diabetes. Jong en oud laten wij graag ervaren wat beweging/ sporten doet met je bloedglucosewaardes en hoe je daar mee om kan gaan. Daarom organiseren wij diverse evenementen voor kinderen (en hun familie) waar dit allemaal samenkomt.  

Leren en ervaren 

Zoals de kinderen (en hun familie) veel leren en ervaringen op doen tijdens onze evenementen, zo doen onze vrijwilligers dat ook. Bij al onze evenementen zijn zorgverleners aanwezig, bijvoorbeeld een kinderarts of een diabetesverpleegkundige. Zij begeleiden de kinderen tijdens het evenement bij hun diabetes. Hoe gaat het? Wat ga je doen en wat betekent dit voor je waardes? Hoe kan je daar nu al op inspelen?  

Word jij ook (medisch) vrijwilliger bij de Bas van de Goor Foundation?

Nieuwsgierig wat andere vrijwilligers zeggen over hun ervaringen tijdens onze evenementen? Bea en Barbara gaan al een tijdje mee met onze evenementen en delen hun ervaringen graag met jou.

Zorgverleners, vrijwilliger, gezinsweekend, sportkamp

Informatiebijeenkomst voor medisch vrijwilligers 

Wat houdt het in om vrijwilliger te zijn? Hoe gaat dat en welke evenementen zijn er? Dat vertellen we je graag tijdens een korte online informatiebijeenkomst. Meld je aan voor een bijeenkomst en we vertellen je wat je kan leren, welke evenementen er zijn en waarom we jullie hard nodig hebben.

Momenteel zijn er nog geen informatiebijeenkomsten gepland.

Activiteiten in 2023 

We hebben een flink aantal evenementen gepland (en we hopen natuurlijk dat die door kunnen gaan). Onze evenementen zijn zoals je al kon lezen niet alleen leuk, uniek en uitdagend, maar vooral ook heel erg leerzaam. We besteden altijd veel aandacht aan educatie, het stimuleren van zelfmanagement en/of het stellen van vragen. Dit doen we niet alleen voor de deelnemers, maar juist ook voor jou als zorgverlener. We vinden het fijn als je niet alleen een leuke dag of week hebt gehad, maar ook hebt geleerd. Bekijk onze evenementenkalender voor onze plannen of neem contact op met Jasper via info@bvdgf.org

Onze partners