2022, clinics, kampen, challenges en meer!   

Nieuw jaar, nieuwe plannen! 

Het nieuwe jaar is van start. Yes! We hebben leuke plannen voor dit jaar die we graag met je delen! Van activiteiten voor jong en oud met diabetes tot leermomenten voor professionals die werken met mensen met diabetes. Lees snel verder en bekijk onze plannen!  

Kinderevenementen  

In het nieuwe jaar organiseren wij weer meerdere evenementen voor kinderen. Bijvoorbeeld voor kinderen tot en met 17 jaar organiseren we clinics met voetbal, korfbal en rugby. En we gaan op kamp; sportief zijn in Landgraaf bij Snowworld, maar ook op outdoorkamp in Oostenrijk.

Daarnaast gaan we met gezinnen op pad waar het hele gezin een weekend lang ervaart wat het is om diabetes te hebben, je bloedsuiker te meten, koolhydraten te tellen en ook nog samen in beweging te zijn. Voor jongeren organiseren we het ONE festival; waar we sporten en festival combineren. Als laatste organiseren we de diabetescup waar voetballende kids met diabetes strijden om de welbegeerde beker. Kortom, veel evenementen voor kinderen om hen een positieve ervaring te geven als het gaat om bewegen en diabetes. Bekijk hier de evenementen die nu gepland staan.  

Challenges 

Van de zweedse sneeuw waar we gaan langlaufen, de spaanse natuur waar we gaan wandelen en fietsen tot het mooie Wenen waar we gaan hardlopen. Challenges waar volwassenen met diabetes een unieke prestatie leveren door de challenge te halen. Fantastische herinneringen levert het op. Daarnaast halen de deelnemers geld op met hun challenge waarmee we de kinderevenementen kunnen organiseren zoals Jasper deze net vertelde. Benieuwd naar onze plannen? Bekijk ze rustig hier.

Nationale Diabetes Challenge 

Naast alles wat we organiseren voor de kinderen en onze challenges in het buitenland, maken we ook letterlijk veel stappen in Nederland. Met de Nationale Diabetes Challenge willen we komend jaar flinke stappen vooruitgaan. We hopen nog meer mensen op de been te krijgen en gaan onze deelnemers beter ondersteunen bij hun wandelchallenge met een app. Daardoor kan je eventueel als er geen wandelgroep in de buurt is, ook zelf gaan wandelen. En hoe meer we bewegen, hoe beter. Lees meer hier.  

 

Kennis delen en inspireren   

En dat is nog niet alles, want we organiseren ook informatieavonden, waarin we onze kennis over bewegen en diabetes delen. Voor ouders, mensen met diabetes of zorgprofessionals. Als het kan, doen we ook komend jaar weer een bijeenkomsten live bij elkaar. Daar waar het kan organiseren we zelfs bijeenkomsten over specifieke onderwerpen en uiteraard delen wij ook kennis op congressen, bijeenkomsten waar bewegen en diabetes onderwerp is.   

Er staan weer genoeg plannen op de agenda! Zien we je op één of meerdere activiteiten! Heb je vragen? Stel ze dan gerust via info@bvdgf.org   

 

Ga naar de evenementenkalender