werun2changediabetes 2020

WeRun!

New York: twee minuten voor de start aan de voet van de Verrazano brug. Je voelt de spanning. De adrenaline giert door je lijf. Na maanden lange voorbereiding is het moment daar. De New York City Marathon staat op het punt van beginnen. Even denk je: “Waar ben ik aan begonnen?” Dan klinkt het startschot en weg ben je, over de Verrazano brug. Je wordt gedragen door het massaal toegestroomde publiek; dat rijendik langs de kant van de weg staat. Je bent omgeven door 50.000 lopers, medestanders die allemaal hetzelfde doel hebben. De muziekbands begeleiden je de hele weg. Op het ritme van de muziek passeer je de wijken Brooklyn, Queens en via First Avenue naar de Bronx. In de Bronx aangekomen vallen langzaam je zintuigen weg en smeek je om energie voor de laatste acht kilometers. Kilometers die je normaal gesproken moeiteloos binnen drie kwartier kunt lopen. Nu is dat een heel ander verhaal. Na de Bronx op en af door Harlem en weer in Manhattan aangekomen ontmoet je hem: ‘de man met de hamer’. Met de finish in het zicht zet je alles op alles om dit gevecht te winnen. Vechtend tegen de vermoeidheid en de pijn bereik je Central Park. Gedragen door het publiek passeer je de finish. Emoties overmeesteren je. Een moment om nooit te vergeten. Je hebt het gedaan. Jij hebt laten zien dat je (met diabetes) een marathon gezond kunt uitlopen. Een prestatie die je nog jarenlang bij zal blijven. Een marathon gelopen? Die kun jij bijschrijven! Been there, done that.

Waarom loop je?

De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en -clinics en organiseren we verschillende bijeenkomsten en gezinsweekenden waar we actief zijn met bewegen en met diabetes. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen jaarlijks duizenden mensen met diabetes samen met hun zorgverlener op weg naar een betere gezondheid.

Vrijwel al die activiteiten kunnen we dankzij deelnemers aan onze challenges gratis aanbieden. Jouw deelname betekent dus een onvergetelijke ervaring voor jezelf, maar ook voor een ander. Dank dat je je voor hen wil inzetten!

De marathon

De New York City Marathon (NYCM) is geen gemakkelijke, voor zover gemakkelijke marathons uberhaupt bestaan... Het parcours is heuvelachtig tot in de laatste kilometers. Maar de meer dan een miljoen enthousiaste toeschouwers, de prachtige locaties en bezienswaardigheden waarlangs het parcours loopt maken deze ervaring onvergetelijk. Als een van de weinige marathons ter wereld kent de marathon van New York bovendien geen tijdslimiet. Dus als je extra lang van al dat moois wil genieten dan kan dat ;).

Het ruim 42 kilometer lange parcours stuurt je door beroemde wijken als Manhattan, de Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. Het parcours start in de ochtend onder aan de Verrazano Bridge. Daarna passeer je de Pulaski Bridge, de Queensboro Bridge en de Madison Avenue Bridge om in het Central Park de laatste zware kilometers van de marathon af te leggen. Een belevenis die iedere deelnemer zich nog lang zal blijven herinneren.

Wat krijg je?

Als je met de BvdGF naar New York gaat, dan ga je niet alleen 'even' een marathon rennen. We organiseren een aantal trainingsbijeenkomsten om je fysiek voor te bereiden, maar ook om te kijken of we je nog kunnen helpen met fondsenwerven. Heb je diabetes, dan kun je gedurende het hele traject met je vragen terecht bij een in diabetes gespecialiseerde arts.

We vertrekken op donderdag 29 oktober naar New York, waar we dichtbij de finish overnachten. Je hebt tijd om de stad te zien en je wordt goed verzorgd. Na de marathon vliegen we op maandag 2 november moe maar voldaan terug naar huis.