wehike2changediabetes 2020

We Hike 2020 van dag tot dag

Dag 0, maandag 15 juni, reisdag
Amsterdam – Santiago de Compostela, directe vlucht met Vueling om 20.30 uur vanuit Schiphol. We verzamelen om uiterlijk 18.30 uur op Schiphol.

We landen rond 23.00 in de avond en stappen meteen in de bus naar Ponferrada (2 uur). We komen aan het begin van de nacht aan in hotel Aroi in Ponferrada, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 1, dinsdag 16 juni, 1e wandeldag
We slapen uit en starten wat later voor een mooie wandeltocht in El Bierzo.

Dag 2, woensdag 17 juni, 2e wandeldag
Senda de Bas, prachtige wandeling vanuit het centrum van Ponferrada naar de Senda de Bas, waar we het monument en rotsschildering kunnen bewonderen.

Dag 3, donderdag 18 juni, 3e wandeldag, naar A Rúa de Valdeorras
We gaan eerst met de bus naar het startpunt op de camino invierno en van daaruit wandelen we naar het plaatsje A Rúa de Valdeorras, waar we 1 nacht verblijven in een eenvoudig hostal.

Dag 4, vrijdag 19 juni, 4e wandeldag, naar Quiroga
We wandelen deze derde dag van A Rúa de Valdeorras naar Quiroga. We verblijven in een eenvoudig hotel in Quiroga

Dag 5, zaterdag 20 juni, 5e wandeldag, naar Monforte de Lemos
We wandelen een prachtig stuk van de camino de invierno. Dit is de zwaarste en langste etappe, onze koninginnenrit, omdat het meer dan 30 km is met een flink aantal hoogtemeters, maar de beloning is groot wanneer we het rustieke en authentieke dorpje Monforte de Lemos bereiken. We verblijven in een echte parador, een voormalig klooster.

Dag 6, zondag 21 juni, 5e wandeldag, naar Santiago
We wandelen de laatste wandeldag minder kilometers. Met een bus gaan we richting Santiago om vervolgens gezamenlijk de stad in te wandelen, naar onze eindbestemming, de kathedraal. Daar slapen we wededrom in een voormalig klooster, super sfeervol en bijna naast de kathedraal.

Dag 7, maandag 22 juni, Santiago - Amsterdam

In de middag nemen we een directe vlucht van Santiago terug naar Amsterdam.