infoavond challenges 2020

Zin in een uitdaging?

Elk jaar organiseren we een aantal sportieve uitdagingen in het buitenland. We vragen de deelnemers donaties op te halen. Met behulp van die donaties financieren we onze kinderactiviteiten. Als jij meedoet zorg je ervoor dat een kind met diabetes met ons mee kan op sportkamp, of dat een gezin een weekend lang samen met andere gezinnen ervaringen over diabetes binnen het gezin kan uitwisselen. Voor jou een onvergetelijk avontuur, maar voor die kinderen met diabetes en hun families minstens zo onvergetelijk.

Of je nu een doorgewinterde sporter bent, of juist de stap wil maken naar een actiever leven, er is voor elk wat wils. Ga jij mee rennen, mountainbiken, hiken of langlaufen..? Zie de kolommen rechts voor meer informatie over onze verschillende challenges.

Informatieavonden in december

Om je alles te vertellen over hoe zo'n challenge eruit ziet, en hoe we zorgen dat je optimaal voorbereid aan de start staat, organiseren we op 11 en 13 december een informatieavond. Naast alle praktische informatie krijg je ook tips die je helpen met fondsenwerving.

Op woensdag 11 december zijn we te gast bij VasaSport in Cothen. Vasa begeleidt ons al een aantal jaren richting de langste langlaufmarathon ter wereld: De Vasaloppet op zondag 7 maart 2021. Om 19.30u kun je terecht om alles te horen over deze uitdaging, waarvoor de voorbereidingen komend voorjaar al starten. In 2021 is het naast de de Vasaloppet van 90 km ook mogelijk deel te nemen aan andere afstanden, zoals de 45 km en estafette.

Op vrijdag 13 december organiseren we op onze thuisbasis Sportcentrum Papendal in Arnhem een informatieavond over de andere drie fondsenwervende evenementen van komend jaar: WeRun-, WeHike- en WeBike2ChangeDiabetes. Dus meer zin in harlopen, hiken of biken, kom dan om 19.00u naar Papendal en we vertellen je er alles over.

Aanmelden kan via de inschrijfpagina, is uiteraard vrijblijvend en kost niets.

Bekijk het online magazine

Fotograaf Ronald Hoogendoorn maakt van al onze challenges de meest schitterende foto's. Hij bundelde de foto's van WeBike en WeHike 2019 in Spanje in een prachtig online magazine. Bekijk het gratis!

WeSki2ChangeDiabetes

De Vasaloppet is een begrip. Maarliefst 90 km door de Zweedse heuvels maken dit de langste langlaufmarathon ter wereld! Dat op zich is al een uitdaging, maar het moet ook nog eens binnen 12 uur. Naast dit begrip, zijn er ook andere langlaufroutes waaraan je mee kunt doen: de Nattvasan (in de nacht!) van 90 km, de Nattvasan van 45 km en de estafette.

Samen met onze ervaren partner VasaSport bereiden wij je goed voor, voor één van deze uitdagende langlauftochten. Dat de voorbereidingen al beginnen in het voorjaar van 2020, maakt dat ook beginnende langlaufers mee kunnen! Let op: een portie doorzettingsvermogen is onontbeerlijk...

Alvast een indruk krijgen van dit evenement? Lees hier het verslag dat Bas schreef over zijn deelname in 2019. Op 11 december bij Vasa kun je je laten overtuigen om mee te doen!

WeBike2ChangeDiabetes

Elk jaar kiezen we een mooi gebied uit waar we ons zes dagen uitleven op de mountainbike. We fietsen in vier groepen wat deze challenge geschikt maakt voor beginners tot en met echte cracks. Net als afgelopen jaar gaan we naar de bergen van Noord Spanje. Een prachtige omgeving waar je van 30 mei t/m 6 juni onder leiding van ervaren gidsen gegarandeerd zal genieten.

De inschrijving voor WeBike is al open. Op deze pagina vind je alle informatie en het inschrijfformulier. Maar natuurlijk kun je ook eerst op 13 december komen horen wat je te wachten staat.

WeHike2ChangeDiabetes

WeHike is sinds een paar jaar een van onze populairste challenges. Dit is de enige challenge die alleen open is voor mensen met diabetes. Vijf dagen lang wandelen we over de wereldberoemde Camino de Santiago de Compostella. Het is een pittige tocht met prachtige vergezichten. Doordat iedereen diabetes heeft is het bovendien een enorm bijzondere en leerzame week. Ga jij mee van 16 t/m 22 juni 2020? Natuurlijk krijg je ook voor deze challenge een grondig voorbereidingstraject om te wennen aan de afstanden die je zal lopen.

Vast een indruk krijgen van het gebied? Bekijk de verslagen van afgelopen jaar op onze nieuwspagina. op 13 december vertellen we je er alles over!

WeRun2ChangeDiabetes

Een marathon op jouw bucketlist? Pak dan de kans om mee te gaan naar onze tiende en laatste editie van WeRun2ChangeDiabetes in New York! De marathon der marathons is een ervaring die je nooit meer zal vergeten. In februari 2020 beginnen je voorbereidingen. Je zal zelf veel moeten trainen, maar we lopen ook een aantal keer gezamenlijk als voorbereiding op de eerste zondag van november, want dan gaat het gebeuren: 42 km door The Big Apple...

Een idee krijgen van het programma? Kom 13 december naar de infoavond, of bekijk alvast de pagina van 2019.