webike2changediabetes 2020

Programma

Om je als deelnemer te informeren over de tocht, kennis te maken met de groep en te trainen voor de tocht organiseert de BvdGF regelmatig een trainingsbijeenkomst. De trainingen zijn vrijblijvend en niet verplicht. Het is wel een goede manier om te kijken of je technisch en fysiek klaar bent voor de challenge in Soria & Navarra.

1e trainingsbijeenkomst

Op zondag 5 januari 2020 verzamelen we in de ochtend voor onze eerste techniektraining op Sportcentrum Papendal in Arnhem. We komen voor het eerst samen om te fietsen en te werken aan onze techniek op de fiets. Aansluitend aan de techniektraining fietsen we de MTB-route die start op Papendal.

2e trainingsbijeenkomst

Op zondag 16 februari 2020 staat de 2e trainingsbijeenkomst op het programma. Dan fietsen we de MTB-routes van Holten en Hellendoorn. Onderweg zullen we verschillende technische uitdagingen opleggen en overleggen we over diabetes en sport.

3e trainingsbijeenkomst

Op zondag 22 maart 2020 staat de 3e trainingsbijeenkomst op het programma. Dan fietsen we diverse routes op de Utrechtse Heuvelrug. We bouwen de intensiteit langzaam uit zodat we ook aan onze conditie gaan werken.

4e trainingsbijeenkomst

De laatste eendaagse trainingsbijeenkomst zal plaatsvinden op zondag 19 april in het Noord-Hollandse Schoorl. Daar zullen we in de lente door de prachtige duinene van Schoorl fietsen. We fietsen daar 2 rondjes en werken aan onze techniek en uithoudingsvermogen.

Informatiebijeenkomsten

We beginnen met een tweetal informatiebijeenkomsten om je te informeren over de WeBike2ChangeDiabetes challenge. Dat doen we op zondag 27 oktober en vrijdagavond 13 december 2019. Beide keren op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Wil je hier vrijblijvend bij aanwezig zijn? Mail dan even naar jeroen@bvdgf.org.

Trainingsweekend

In een weekend van 9 en 10 mei 2020 organiseren we een extra trainingsweekend in Zuid-Limburg. Dit heuvelrijke landschap biedt een uitstekend podium om te trainen voor de challenge in Soria en Navarra. Onze uitvalsbasis is SnowWorld in Landgraaf vanwaar we op zaterdag en zondag of vier lokale MTB-routes gaan fietsen. Iedere dag zo’n 40-60 km met 1.500 hm. Een flinke uitdaging dus en enigzins gelijkwaardig aan de dagen in juni in Spanje. We zullen een speciale prijs afspreken voor de overnachting bij SnowWorld. Deze kosten zullen vroegtijdig en vooraf met jullie communiceren, vallen buiten het arrangement en komen voor eigen rekening. Deelname aan het trainingsweekend wordt geadviseerd maar is natuurlijk vrijblijvend.

WeBike2ChangeDiabetes Challenge

Van zaterdag 30 mei t/m zaterdag 6 juni 2020 zijn we in Spanje om onze challenge aan te gaan. Daar ontmoeten we ook voor het eerst de Spaanse MTB’ers. We vliegen van Amsterdam naar Bilbao en vertrekken vanaf daar naar Soria waar de tocht begint. Na drie dagen Soria vertrekken we naar Isaba in de Pyreneeën voor drie dagen daar.