webike2changediabetes 2020

Weekprogramma

Vertrek
Onze fietsen worden met een busje getransporteerd vanaf Papendal naar Soria. Op zaterdag 30 mei om 09.15 vertrekken alle fietsers van Amsterdam naar Bilbao; een directe vlucht met KLM. In Bilbao aangekomen reizen we per bus/busjes van Bilbao naar Soria. Het is een reis van bijna 3 uur maar gaat door een spectaculair en afwisselend landschap Van zaterdag op zondag verblijven we in het eenvoudige en logistiek handige hotel San Andrés in tweepersoonskamers. Binnen 10 minuten wandelen zijn we in het centrum van het bruisende Soria, want de “fiestas” zijn al weer begonnen.

Soria
Soria is de minst dichtbevolkte Spaanse provincie en de provincie ligt op een soort hoog plateau tussen de 1000 en 1400 meter. De winters zijn streng en de zomers kunnen heel heet zijn. Eind mei is een goede tijd om dit gebied van Spanje op de fiets te verkennen.

De drie dagen in Soria worden we begeleid door onze fietsvrienden met diabetes Gorka, Marcos en Bea, zij waren ook deelnemers in de Tour du Mont Blanc in 2017. Zij en onze Spaanse internist Alberto Diez die ook uit Soria komt, zijn erg trots ons te mogen ontvangen in hun stad en land.

Vanuit ons hotel fietsen we op de eerste dag langs de hoogtepunten van de stad Soria om vervolgens een lange etappe af te leggen naar Salduero, een klein dorpje op 1103 meter hoogte met ongeveer 100 inwoners. Daar verblijven we 3 nachten om van daaruit nog 2 dagen prachtige tochten te maken. Zo staat o.a. de Pico Urbión op het programma en de Laguna Negra. Afhankelijk van de weersomstandigheden fietsen we ook bij Castroviejo en zien we grotten en watervallen. We verblijven in Salduero in tweepersoonskamers in Hostal JJ.

Las Bardenas Reales Navarra
Op woensdagochtend vertrekken we om 9 uur richting de Pyreneeën en maken een stop in het wonderbaarlijke landschap van Las Bardenas Reales, de woestijn van Navarra. We fietsen daar een korte route om daarna verder te rijden naar het bergdorp Isaba, waar we twee nachten verblijven. Het is dus een reisdag met een korte route, zodat na 3 dagen fietsen de benen even kunnen herstellen voor de hoogtemeters die op het programma staan in de Navarrese Pyreneeën.

In Navarra worden we begeleid door de gidsen Mikel en Humberto die we kennen sinds 2016 en Manuel en Iñigo sinds 2017. Het zijn niet zomaar gidsen; het zijn onze vrienden met diabetes die begrijpen dat er regelmatig gestopt moet worden om bloedsuikers te meten en ze hebben veel ervaring met onze evenementen.

Isaba, op 800 meter hoogte
Vanuit het bergsportdorpje Isaba maken we twee dagen heel wat hoogtemeters en staan ook prachtige singeltracks op het programma. We verblijven in een prachtig en van binnen vernieuwd hotel Hostal Lola.

Pamplona
Na onze zesde en laatste dag op de fiets rijden we meteen na het fietsen naar Pamplona waar we onze laatste avond en nacht zullen doorbrengen om op zaterdag rond de middag te vertrekken naar het vliegveld van Bilbao. We landen vroeg in de avond weer op Schiphol.

Pamplona is de hoofdstad van Navarra en de zetel van onze vrienden van Anadi, de diabetesvereniging van Navarra. Zij zijn heel actief in dit gedeelte van Spanje en organiseren net als de BvdGF kampen voor kinderen met diabetes en vele andere activiteiten. We zijn blij en trots dat we met de “socios” (de leden van Anadi) wederom een onvergetelijke challenge in Navarra kunnen organiseren.

Dagprogramma

Iedere dag zal er ongeveer als volgt uitzien.

07.30 uur Ontbijt
09.00 uur Vertrek
12.00 uur Lunch
16.00 uur Aankomst hotel
18.00 uur Diabetes spreekuur

19.00 uur Briefing voor route volgende dag
20.00 uur Diner
21.30 uur Briefing route van morgen als dat niet gelukt is voor het diner

Ieder 1,5 uur zal er een verplichte meetstop zijn tijdens het fietsen. Daartussen proberen we zoveel mogelijk te fietsen, maar er is altijd een mogelijkheid om extra te (m)eten.